24 oktober 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120px“De chemische industrie van de toekomst zal voor een groot deel biogebaseerd zijn"

Prof. dr. ir. Wim Soetaert (Professor Industrial Biotechnology UGent) vond het frustrerend dat zoveel goede ideeën in de academische schuif bleven liggen en nooit hun weg vonden naar reële toepassingen. Intussen komt zowat de hele wereld over de vloer in de Bio Base Europe Pilot Plant om er hun biogebaseerde ontwikkelingen op te schalen.

In dit online magazine geven we u verder enkele gouden antihackingtips, belichten we hoe de efficiëntie van methaan stoom reforming kan verhoogd worden en wijzen we op het belang van filtersystemen met oog op proactief onderhoud.

Bart Denys

Hoofdredacteur

BIO BASE EUROPE PILOT PLANT TOONT DE WEG VAN GRAMMEN NAAR TONNEN

Dankzij de Bio Base Europe Pilot Plant in de Gentse haven kan men sneller en goedkoper de stap zetten van labowerk naar industriële toepassingen.
Volledig artikel lezen

HÉT INSTITUUT VOOR METROLOGISCHE KALIBRATIES

160pxCaliz B.V. is gespecialiseerd in de kalibratie van meetinstrumenten. Met hun geconditioneerd laboratorium kan er gekalibreerd worden met herleidbaarheid naar nationale en internationale standaarden.
Volledig artikel lezen

CURSUS TOXICOLOGIE OP 20, 28 EN 29 NOVEMBER

160pxLeer op 20, 28 en 29 november tijdens de cursus toxicologie alles over strategie, onderzoek en risicoschatting en -evaluatie. De belangrijkste recente ontwikkelingen in de toxicologie worden tijdens deze cursus door vakspecialisten toegelicht.
Lees meer

METHAANSTOOMREFORMING IN POSITIEF ELEKTRISCH VELD

Zo'n 96% van de waterstofproductie komt voor rekening van de steam reforming van gas en olie of het vergassen van steenkool. De invloed van een positief elektrisch veld op de katalytische activiteit van de nikkelkatalysator in de 'methaan stoom reform'-reactie kan ...
Volledig artikel lezen

HACKING IS BIG BUSINESS

Cybersecurity is meer dan ooit een belangrijk issue, nu onze toestellen steeds vaker met elkaar verbonden worden. Maar daar loopt het vaak verkeerd. De grootste fout?
Volledig artikel lezen

NIEUWE FILTERMEDIA IN OPMARS

De tijd is gekomen om filtermedia te introduceren als een antwoord op de uitdagingen van de evolutie van de componenten in een hydraulisch systeem. Metaalgaas wordt afgeschreven omdat het te onderhevig is aan corrosie, roest en dergelijke; papier, of liever 'cellulose', wordt afgevoerd als niet-verenigbaar met ...
Volledig artikel lezen

HANS CASIER IS NIEUWE VOORZITTER VAN ESSENSCIA

Hans Casier, de Belgische topman van het internationale chemieconcern INEOS, is de nieuwe voorzitter van essenscia, de Belgische industriefederatie van de chemie, kunststoffen en life sciences.
Lees meer

2018 IUPAC-THALESNANO PRIZE

The 2018 IUPAC-Thales Nano prize has been awarded to Professor C. Oliver Kappe. The prize was presented at the 15th International Conference on Microreaction Technology (IMRET15) in Karlsruhe on October 21, 2018.
Lees meer

Lees ook:

HEIKE KAMERLINGH ONNES-LEERSTOEL VOOR PROF. DR. BART VAN WEES

MARLEEN KAMPERMAN WINT KNCV PUBLIEKSPRIJS

Meer sectornieuws

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Chemische industrie van de toekomst zal voor groot deel biogebaseerd zijn

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be