27 september 2017

VAKINFORMATIE VOOR
DE NEDERLANDSE PROCESTECHNOLOGEN

Lees de nieuwsbrief online

Drying wastewater sludge is an expense that must be minimized

About 13 million tons of municipal sludge (expressed as dry matter) are expected to be produced yearly by 2020 in the European Union.
Lees meer

Aquatech Amsterdam 2017

Het lijkt erop dat bedrijven wereldwijd maar wat graag een plaatsje willen aan boord van de oudste en grootste handelsbeurs rond watertechnologie. Nog voor de eerste jaarhelft kondigde Aquatech Amsterdam al een uitverkochte beurs aan.
Lees meer

Handvatten voor een hogere procesveiligheid

Binnen de procesveiligheid is het beheersen van risico's van groot belang. Een kleine gebeurtenis kan immers grote gevolgen hebben. In de praktijk komt het er dus op neer dat men moet zorgen voor veilige installaties en processen, voor een goed veiligheidsmanagement (organisatie) en voor het juiste gedrag en de noodzakelijke vakbekwaamheid van werknemers.
Lees meer

Hoe hoog staat u op de prestatieladder?

Een ongemakkelijke waarheid: slinkende voorraden aan fossiele energiebronnen, een steeds grotere vraag naar energie, de opwarming van de aarde als gevolg van een te hoge CO2- uitstoot.
Lees meer

Slijtageoplossingen toepasbaar in allerhande industrieën

Revamo is specialist in het ontwikkelen van slijtageoplossingen voor allerlei onderdelen. Om tot de best mogelijke oplossing te komen, werken zij intensief met de klant samen.
Lees meer

Wrijving op nanoschaal onderzocht

Tribologie of wrijvingskunde is onderzoek naar het gedrag van contactvlakken tussen alle mogelijke materialen onder diverse omstandigheden. Soheil Solhjoo richtte zich op de nanotribologie, die hij onderzocht door middel van klassieke moleculaire dynamica (MD) simulaties, binnen de context van ...
Lees meer

Kempen Insect Valley vliegt erin

Op de Kempense Innovatiecampus in Geel is de officiële aftrap gegeven van twee EFRO-projecten. Met de 'Kempen Insect Cluster' en de 'Insect Pilot Plant' krijgt de Kempen Insect Valley stilaan vorm.
Lees meer

Interview met Herry Nijhuis en Jaap Schouten (NWO)
“Samenwerking komt wetenschap én bedrijfsleven ten goede"

Met het oog op een maximaal rendement maakt de Stichting voor de Technische Wetenschappen sinds 1 januari 2017 deel uit van Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, dat sindsdien een volledig nieuwe organisatiestructuur heeft.
Lees meer

Pumps & Valves ademt één en al techniek

De naam Pumps & Valves gaat al een tijd lang veel breder dan de naam doet vermoeden. Gecombineerd met Solids is dit evenement, op 4 en 5 oktober in de Ahoy in Rotterdam, bedoeld voor alle procestechnologen en onderhoudsmanagers die zich willen laten informeren over noviteiten voor de verbetering van hun totale productieproces.
Lees meer

NPT (Nederlandse Proces Technologen)

NPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands. It is a section of the Royal Netherlands Chemical Society...
Lees meer

http://npt.pmg.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Insecten als basis voor een nieuwe biogebaseerde economie?

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be