12 december 2018


VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWordt de Nederlandse (petro-)chemie tegen 2030 de veiligste ter wereld? Industrie, wetenschap en overheid willen er alvast nauwer voor samenwerken. Hoe omwonenden hun veiligheid nabij chemische industrie ervaren, lees je hier.

___

Verder in dit online magazine:

Supercoating voor beton

Biologische waterzuivering bij BASF

Baanbrekend onderzoek naar 'diffusive droplet dynamics'

Meer nut uit de suikerbiet?

___

Bart Denys

Hoofdredacteur

PROMOVENDUS J. ZLOPASA ONTWIKKELT SUPERCOATING VOOR BETON

Er zijn veel wegen die naar verduurzaming leiden - maar de meeste ervan zijn bezaaid met schijnoplossingen en andere valstrikken. En het gebeurt al helemaal niet vaak dat een innovatie twee milieuontwikkelingen zo naadloos aan elkaar past als de vinding van ...
Volledig artikel lezen

BIOLOGISCHE WATERZUIVERING BIJ BASF

Het chemieconglomeraat van BASF in Antwerpen voert een eigen restwaterbeheer op maat van de processen. Een gesprek met ingenieur Steven Meul, Process Manager Utilities en verantwoordelijk voor de biologische waterzuivering van BASF Antwerpen.
Volledig artikel lezen

PROF. DR. DETLEF LOHSE (UNIVERSITEIT TWENTE) KRIJGT ERC ADVANCED GRANT

Vloeistof-vloeistofextractie bevat zowel aspecten uit de chemie als uit de vloeistoffysica, maar de dynamiek ervan wordt nog niet volledig begrepen. Met behulp van een nieuwe theorie en bijbehorende experimenten gaat prof. Detlev Lohse ...
Volledig artikel lezen

ZEEUWSE GASLEIDING WORDT WATERSTOFLEIDING

Sinds 27 november stroomt er waterstof door een twaalf kilometer lange oude hoofdgasleiding van Dow Benelux in Terneuzen naar kunstmestproducent Yara in Sluiskil.
Lees meer

STAATSSECRETARIS KEIJZER LANCEERT PROGRAMMA GOCHEM

Staatssecretaris Mona Keijzer van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaf op 5 december de aftrap van een nieuw innovatieprogramma in de chemie: GoChem.
Lees meer

HELPT PRODUCTIE GROENE H2 VERZWARING ELEKTRICITEITSNET VOORKOMEN?

Door de sterke toename van het aantal lokale zonne- en windenergieprojecten bereikt het elektriciteitsnet op een aantal plaatsen in Nederland zijn maximale capaciteit.
Lees meer

'NEDERLANDSE (PETRO-)CHEMIE TEGEN 2030 VEILIGSTE TER WERELD'

De Nederlandse (petro-) chemische industrie moet in 2030 de veiligste ter wereld zijn. Deze ambitie spraken staatssecretaris Stientje van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en vertegenwoordigers van de sector (Veiligheid Voorop) en de wetenschap met elkaar uit.
Lees meer

PEILING NAAR VEILIGHEIDSBELEVING BIJ OMWONENDEN CHEMISCHE INDUSTRIE

De overheid werkt dagelijks aan een gezond en veilig Nederland dat mensen ook als zodanig ervaren. Hoe veilig mensen zich voelen in hun woonomgeving verschilt per persoon en locatie.
Lees meer

VOLLEDIG RECYCLEBAAR MATRAS

DSM-Niaga en Royal Auping ontwikkelden een modulaire, volledig recyclebare matras. Elk onderdeel van het ontwerp laat zich eenvoudig scheiden en is volledig recyclebaar voor hergebruik in een nieuw matras.
Lees meer

MEER NUT UIT DE SUIKERBIET?

In 2016 produceerde de betonsector 1,5 Gt CO2, aldus een rapport van het Center for International Climate Research.
Lees meer

GEEN STROOMTEKORT OF UITVAL VOOR ELUGIE

Ondanks de onheilspellende mediaberichten is het bedrijf Elugie uit Grasheide zeker dat er geen stroomtekort zal zijn in hun gebouw. De firma voorziet immers zelf in elektriciteit met CHi, een compacte elektriciteitscentrale.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Nederlandse (petro-)chemie tegen 2030 veiligste ter wereld?

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be