8 november 2017

VAKINFORMATIE VOOR
DE NEDERLANDSE PROCESTECHNOLOGEN

Lees online

Beste lezer,

Watertechnologie staat niet stil. Nederland loopt op vlak van waterzuivering al decennialang voorop binnen Europa. In dit online magazine laten we enkele van deze voorlopers aan het woord.
Lees het dossier watertechnologie

Interview: “Lange zoektocht naar bijzondere bacterie werpt vruchten af"

Microbioloog en winnaar van de Spinozaprijs, Prof. Mike Jetten heeft zijn naambekendheid in de eerste plaats te danken aan de ontdekking van de anammoxbacterie, maar daarna kwam hij ...
Lees dit exclusieve interview met Prof. Mike Jetten (Radboud Universiteit)

Interview: Biotechnologie uit Balk verovert de wereld

Voortgekomen uit een bedrijf dat veevoersilo's produceerde, heeft Paques BV, gevestigd in het Friese dorpje Balk, zich in enkele decennia ontwikkeld tot een van de meest innovatieve ondernemingen op het gebied van afvalwaterverwerking.
Lees dit exclusieve interview met René Rozendal (CTO Paques BV)

Article: Drying wastewater sludge

Drying waste water sludge is an expense that must be minimized. About 13 million tons of municipal sludge (expressed as dry matter) are expected to be produced yearly by 2020 in the European Union.
Read article

Interview: STOWA is de spin in het web

De ontwikkelingen in de zuivering van afvalwater gaan snel. Van veel energie gebruikende installaties worden afvalwaterzuiveringen nu slimme energieproducenten, die behalve goed gezuiverd water ook waardevolle grondstoffen als fosfaat en ...
Lees dit interview

Normen versnellen transitie naar circulaire economie

Honderd procent bio-based kunststof maken, dat is waar Total Corbion PLA voor is opgericht. Marktacceptatie is essentieel voor de transitie naar een circulaire economie" weet François de Bie, Senior Marketing Director bij Total Corbion PLA.
Lees meer

Deze transformatoren verdienen zichzelf terug

Met minder energie dezelfde output bereiken is een Europese doelstelling tegen 2020. Energie-efficiëntie is het sleutelwoord. EREA ontwikkelde de blue e³, een serie transformatoren waarbij de energieverliezen sterk gereduceerd zijn.
Lees meer

Voordrachten gevraagd voor de Kooy Prijs

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) kent sinds 2000 jaarlijks een prijs toe aan de beste afstudeerder in een voor Defensie of Veiligheidstechnologie relevante richting aan een universiteit of hogeschool.
Lees meer

Afschaffing suikerbietenquota helpt chemie

Suikerbieten vormen niet alleen de bron van de suiker in onze winkelrekken, maar ook van bepaalde plastic flessen (PEF). Maar er is meer. Uit bietenpulp wordt een stof gehaald die de snelheid ...
Lees meer

Handvatten voor een hogere procesveiligheid

Binnen de procesveiligheid is het beheersen van risico's van groot belang. Een kleine gebeurtenis kan immers grote gevolgen hebben. In de praktijk komt het er dus op neer dat men moet zorgen voor veilige installaties en processen, voor een goed veiligheidsmanagement (organisatie) en voor het juiste gedrag en de noodzakelijke vakbekwaamheid van werknemers.
Lees meer

World Efficiency Solutions

COP23 in Bonn in november, de Top in Chicago op 4 en 5 december voor steden die een engagement aangingen voor het klimaat, Climate Finance Day op 11 december en de Klimaattop in Parijs op 12 december: klimaat en groene groei staan centraal eind 2017.
Lees meer

NPT (Nederlandse Proces Technologen)

NPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online Magazine: Honderd procent bio-based kunststof maken

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl