22 november 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

Lees online

STCA: Broedplaats voor gas-to-liquids procestechnologie

Het Shell Technology Center Amsterdam (STCA) stelt meer dan 1000 researchers en ondersteunende medewerkers tewerk en heeft ongeveer één miljoen euro per dag aan researchbudget beschikbaar.
E
en kennismaking met Gas-To-Liquids (GTL), het verwerken van aardgas tot vloeistof voor verschillende applicaties.
Lees meer

Aquatech kan mooie cijfers optekenen

Nog voor de eerste jaarhelft kondigde Aquatech Amsterdam al een uitverkochte beurs aan, nu blikt Annette Bos tevreden terug op de oudste en grootste handelsbeurs rond watertechnologie.
Lees meer

IFAT 2018: Watersector digitaliseert verder

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van drinkwatervoorbereiding en -distributie zullen te zien zijn op IFAT. Deze wereldtopbeurs voor het management van afval, (riool)water en ruwe materialen zal plaatsvinden van 14 tot en met 18 mei 2018 in München (DE).
Lees meer

Energie voor een betere wereld

De warmste tien jaren van de afgelopen honderd jaar lagen allemaal na het jaar 2000. Wereldwijd was 2016 het warmste jaar ooit gemeten. Het lijkt een belangrijk bewijs voor de opwarming van de aarde als gevolg van een te hoge CO2-uitstoot.
Lees meer

PHOV, opleider voor Procesveiligheid!

Binnen de Procesveiligheid is het beheersen van risico's van groot belang, een kleine gebeurtenis kan grote effecten hebben. Dit betekent vooral zorgen voor veilige installaties en processen, voor een goed veiligheidsmanagement (organisatie) en voor het juiste gedrag en de noodzakelijke vakbekwaamheid van werknemers.
Lees meer

Technologie slim combineren voor versnelde realisatie SDG's

Drie dagen lang hebben wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers uit de hele wereld zich in Brussel gebogen over innovatieve technologische oplossingen om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) te behalen.
Lees meer

Studie 'Bioplastics uit CO2' in de prijzen

Met een masterthesis over het produceren van bioplastics uit CO2 ontving Stef Ghysels, doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit Gent, de 'Dow Chemical Prize for Innovative Solutions'.
Lees meer

Gratis gids helpt plasticverwerkende bedrijven energie te besparen

ExxonMobil publiceerde in samenwerking met het toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau Applied Market Information de Energy Saving Guide for Injection Moulding Companies.
Lees meer

Burak Eral (TU Delft) ontwikkelt barcode om nepproducten te spotten

In een wereld waar internationale handel aan de orde van de dag is, zijn er steeds vaker nepmedicijnen of verslechterde voedingsmiddelen in de omloop. Burak Eral heeft bio-afbreekbare microdeeltjes ontwikkeld ...
Lees meer

Combinatie van redox-actieve liganden met goedkope, niet-edele metalen kan 2-elektronenreacties faciliteren

Redox-actieve liganden hebben recent veel aandacht getrokken omwille van hun mogelijke functie als elektronenreservoir tijdens redoxreacties, zonder betrekking van het metaalcentrum.
Lees meer

Novel bacterial enzymes for plant biomass degradation discovered by metagenomics

Lignocellulosic plant biomass is the most abundant carbon source and has consequently attracted attention as a renewable resource for the industrial purposes such as biofuels and other chemicals.
Lees meer

NPT (Nederlandse Proces Technologen)

NPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online Magazine: Praktische tips voor procesoptimalisatie in plasticverwerkende bedrijven

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl