6 december 2017

VAKINFORMATIE VOOR PROCESTECHNOLOGEN

Lees online

120pxBeste lezer,
Innovatie is sinds jaar en dag dé drijfveer die onderzoekers en ondernemers actief in de procestechnologie met elkaar verbindt. Wetenschap en industrie gaan hierbij samen op zoek naar nieuwe instrumenten om bestaande processen te optimaliseren.
In dit online magazine leest u o.a. hoe de ontwikkeling van nieuwe sensoren de productie binnen de chemische en (bio)farmaceutische industrie naar een hoger niveau kan tillen en hoe een bedrijf als Technoforce Solutions innovatie ondersteunt.

Veel leesplezier!

Ontwikkeling van sensoren biedt gouden kans voor procesindustrie"

Wetenschap en industrie zijn het er roerend over eens dat sensoren zowel het onderzoek als de ontwikkeling en productie van stoffen of materialen naar een hoger plan kunnen brengen.
Lees dit dossier

Niet alle processen zijn verklaarbaar"

In Geleen stelt Technoforce Solutions een pilot plant development center ter beschikking met twaalf skids voor verschillende scheidingsprocessen. Hier wordt de haalbaarheid van opschaling getest.
Lees dit boeiende interview met directeur ir. Ben Bovendeerd

Brengt CO-hergebruik uit staalgassen circulaire economie stap dichterbij?

De Commissie voor Industrie, Onderzoek en Energie van het Europees Parlement, ITRE, heeft op 28 november 2017 het hergebruik van koolstofmonoxide (CO) uit staalgassen in zogenaamde 'recycled carbon fuels' binnen de EU goedgekeurd.
Lees dit artikel
Lees ook enkele reacties van betrokkenen

PHOV, opleider voor Procesveiligheid!

Binnen de Procesveiligheid is het beheersen van risico's van groot belang, een kleine gebeurtenis kan grote effecten hebben. Dit betekent vooral zorgen voor veilige installaties en processen, voor een goed veiligheidsmanagement (organisatie) en voor het juiste gedrag en de noodzakelijke vakbekwaamheid van werknemers.
Lees meer

Dutch Optics Centre nu officieel Smart Industry Lab

Nederland heeft een wereldwijde unieke opticaexpertise. Om samen met hightechbedrijven en kennisinstellingen de unieke Nederlandse optische kennis te vergroten en om innovatieve producten te ontwikkelen, begon TNO samen met TU Delft in 2016 het Dutch Optics Centre ...
Lees meer

Brede waardering voor InnovationQuarter

Met de komst van InnovationQuarter is de uitvoeringskracht op het gebied van economische structuurversterking en innovatiestimulering sterk toegenomen en is de samenwerking in Zuid-Holland aanzienlijk gegroeid.
Lees meer

Leverancier van industriële gassen viert 50-jarig bestaan

n van de grootste leveranciers van industriële gassen in Nederland, viert dit jaar zijn 50-jarige bestaan. Het bedrijf werd in 1967 opgericht in Utrecht en begon in de Rijnmond met de bouw van installaties voor de productie van gassen voor petrochemische bedrijven in de regio.
Lees meer

Grootste 'single roof' zonnestroomproject in Nederland in bedrijf gesteld

Rhenus heeft op 20 november 2017 het grootste single roof zonnestroomproject in Nederland officieel en feestelijk in bedrijf gesteld. In totaal zijn er door KiesZon 15.318 zonnepanelen ...
Lees meer

SPIE bouwt twee hoogspanningsposten voor ELIA

SPIE Belgium, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening voor energie en communicatie, kreeg van Elia, de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit, de opdracht toevertrouwd voor de bouw van twee hoogspanningsposten 380 kV.
Lees meer

Tiger Power zet internationale opmars verder

In het kader van het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan India ondertekende het Vlaamse cleantechbedrijf Tiger Power een overeenkomst met Cambridge Energy Resources.
Lees meer

De beste Belgische pralines in één doos

 VIDEOVerras familie, vrienden en/of collega's tijdens de eindejaarsperiode met de exclusieve smaakbox 'The Best Of Belgium Chocolate Awards'. Een exclusieve smaakbox samengesteld met 5 x 5 signature pralines die gebaseerd zijn op de winnende pralines van de Belgium Chocolate Awards. Ideaal als geschenk of om samen van te genieten tijdens de feestdagen.
Video

Wat kan NPT voor u betekenen?

NPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Sensoren bieden procesindustrie gouden kans

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl