01 maart 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxCO2-conversie biedt groot potentieel voor chemische industrie
In het Europese Horizon 2020-project
BioRECO2VER zet een internationaal consortium (met partners uit 9 landen waaronder Nederland en België) een belangrijke stap om de commerciële haalbaarheid te vergroten van de bioconversie van CO2. Ook Gabriel Tschin pleit voor het afvangen van CO2 om deze om te zetten in marktwaardige producten met behulp van chemische scheidingstechnieken. Het is duidelijk dat de valorisatie van CO2 een groot potentieel biedt voor de productie van chemicaliën.
Bart Denys
Hoofdredacteur

Gabriel Tschin: “Ik geloof niet in CO2-reductie, wel in de omzetting ervan"

Sinds 2015 leidt Gabriel Tschin Plant One Rotterdam. Dat bedrijf realiseert en exploiteert een locatie waar bedrijven en onderzoeksinstellingen hun innovatieve ideeën op duurzame schaal kunnen testen en op commerciële schaal produceren.
Volledig artikel lezen

PHOV, opleider voor Procesveiligheid!

Verder met Procesveiligheid en jouw eigen carrière hierin? Dit vakgebied is zo interessant dat je nooit uitgeleerd raakt! Binnen de Procesveiligheid is het beheersen van risico's ...
Lees meer

Schonere diesel met lagere uitstoot

De Gas-To-Liquids technologie maakt het mogelijk om koolwaterstofproducten te maken uit aardgas. In dit proces worden korte aardgasmoleculen afgebroken en gecontroleerd gesynthetiseerd, 'geknipt en geplakt' tot langere uniforme moleculen.
Volledig artikel lezen

VIDEO: Mobiele plug & play proceswaterzuivering

IMPROVED wil wereldwijd unieke onderzoeksinfrastructuur opbouwen waarmee voor het eerst integraal onderzoek kan verricht worden naar proceswaterzuivering uit verschillende waterbronnen, en meteen de invloed van ...
Bekijk de video
Volledig artikel lezen

Onderzoek rond CO2-omzetting voor energieopslag

160pxBrightlands Chemelot Campus heeft het Interreg-project CO2 voor energieopslag ('EnOp') overgenomen van initiatiefnemer NanoHouse. Via 'EnOp' wordt baanbrekend onderzoek verricht naar ...
Lees meer

Lees ook ons dossier over nieuwe watertechnologie

De invloed van hydraulica op het systeemontwerp

160pxHoewel water goedkoper is dan olie en een viscositeit onafhankelijk van de temperatuur heeft, wordt olie toch algemeen gebruikt.
Volledig artikel lezen

Samenwerking KNCV en ICS uitgebreid

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) tekende op 13 februari een Memorandum of Understanding (MOU) met de Israel Chemical Society (ICS) in Tel Aviv, Israël.
Lees meer

Air Products neemt ACP over

Air Products heeft een definitieve overeenkomst voor de overname van ACP Europe SA (ACP) aangekondigd. De transactie zal de Europese CO2-mogelijkheden van Air Products verbeteren in belangrijke regio's waar het bedrijf al industriële gassen levert.
Lees meer

BioRECO2VER: bioconversie van CO2 in chemicaliën

In het Europese Horizon 2020-project BioRECO2VER zet een internationaal consortium een belangrijke stap voor een toename van de commerciële haalbaarheid van de bioconversie van CO2.
Lees meer

Prins Friso Ingenieursprijs 2018

160pxKIVI reikt op 21 maart 2018 in de Rijksuniversiteit Groningen voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zullen ...
Lees meer

BIOKET from March 6 to 8, 2018 in Strasbourg

IAR, the French Bioeconomy Cluster, announces the organisation of BIOKET, its first international conference dedicated to innovative processes and technologies applied to biomass.
Lees meer

Recordaantal buitenlandse studenten aan technische universiteiten

Het aantal buitenlandse studenten dat kiest voor een technische bachelor- of masterstudie in Nederland was nooit eerder zo hoog. Een op de drie masterstudenten aan de technische universiteiten in Delft, Wageningen, Eindhoven en Enschede is ...
Lees meer

NPT (Nederlandse Proces Technologen)

NPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Recordaantal buitenlandse studenten aan technische universiteiten

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl