Online magazines

02 juli 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

Online versie bekijken
 
BOOST IN CLEAN ENERGY TECH
Volgens een recent rapport van het Europees Octrooibureau en het Internationaal Energieagentschap dringt een innovatieversnelling in koolstofarme energietechnologie zich dringend op. Rotterdam heeft een aandeel van twintig procent in de landelijke CO2-uitstoot en wil met het Energietransitiefonds alvast 100 miljoen euro investeren in innovatieve bedrijven.
Bart Denys, Hoofdredacteur

The conversion of greenhouse gases into added value (base) chemicals can take place in biological processes. With a brand new, unique high-pressure fermenter, VITO is researching how these processes can be optimised.
BASF koopt 49,5% van Vattenfall’s windpark Hollandse Kust Zuid, waarvan de bouw start in juli. Eenmaal operationeel, wordt het windpark het grootste offshore windpark van de wereld, met 140 windturbines en een totale capaciteit van 1,5 gigawatt.
Op 3 juni werd Energietransitiefonds Rotterdam gelanceerd tijdens een online event. Sprekers uit binnen- en buitenland bekeken onder meer de uitdagingen en kansen voor Rotterdam om de CO2-uitstoot te verlagen en de luchtkwaliteit te verbeteren.
De Vlaamse onderzoekscentra imec en VITO en industriële pioniers Bekaert, Colruyt Group, DEME en John Cockerill engageren zich samen om fors in te zetten op de productie van groene waterstof en richten daarom Hyve op, een consortium dat ...
Volgens een recent rapport van het Europees Octrooibureau (EOB) en het Internationaal Energieagentschap (IEA) is het dringende noodzaak om te investeren in schone technologie om de klimaatdoelstellingen te halen.
ISPT en Kalavasta ontwikkelen samen met partners uit industrie, wetenschap en maatschappij een model dat de transitie naar koolstofcirculariteit ondersteunt. Het brengt (inter)nationale koolstofstromen in kaart en helpt de beste route te bepalen naar
Van 18 tot en met 25 augustus 2023 vindt de wereldchemieconferentie van IUPAC plaats in Den Haag, en dit voor de eerste keer in Nederland. Circa 2.500 chemici komen er samen om doorbraken in hun onderzoek te delen, ideeen uit te wisselen en inspiratie op te doen.
BHP Group completed its first refueling of a ship with biofuel in a trial run that is part of its efforts to reduce carbon emissions.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.