- 18 februari 2020
Procesintensificatie in fermentatie
Procesintensificatie in fermentatie Membraanbioreactoren (MBR) leiden tot betere verwerking en goedkopere, duurzamere fermentatieproducten Een onlangs afgerond ISPT-project bewijst dat het gebruik van membraanbioreactoren (MBR) kan leiden tot een betere verwerking en goedkopere, duurzamere fermentatieproducten. In traditionele biotechnologische processen resulteert fermentatie in een complexe mix van restbestanddelen van de grondstof, het eigenlijke product, bijproducten en de biokatalysator. Om het hoofdproduct te zuiveren wordt de mix in het downstreamproces behandeld in verschillende stappen, meestal ‘in batch mode’. Daarbij wordt de volledige inhoud van de fermentor ineens verwerkt. Voor bulkproducten of producten met een lage marge zijn continue processen gunstiger (kleinere fermentoren bij eenzelfde productiecapaciteit). Het ISPT-project onderzocht in hoeverre de integratie van membraantechnologie de doorvoer verder kan verhogen en de grootte van de fermentor kan ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.