Overeenkomsten rond waterzuivering

Samenwerkingsovereenkomst rond betere waterzuivering in korrelslibreactoren

Eind november 2016 nam een delegatie van UGent deel aan een staatsmissie naar Nederland. Daar sloot ze met Nederlandse partners twee overeenkomsten rond afvalwaterzuivering en –hergebruik (resp. tussen UGent en TUDelft, en tussen UGent, TUDelft en Royal HaskoningDHV). Die laastste betreft het ontwikkelen en toepassen van dynamische procesmodellen voor aerobe korrelslibtechnologie voor afvalwaterzuivering. Bij aerobe korrelslibtechnologie groeien de bacteriën die instaan voor het zuiveringsproces, in korrels. Deze nieuwe technologie is een stuk voordeliger en duurzamer: tot 50% lager energieverbruik en een stuk goedkoper.
De basis voor de technologie werd gelegd door de onderzoeksgroep van prof. Mark van Loosdrecht aan de TUDelft. Vervolgens werd ze in een hechte samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft, STOWA, diverse Nederlandse Waterschappen, Royal HaskoningDHV en met steun van Nederlandse en Europese subsidiëring doorontwikkeld tot de Nereda® technologie. Die evolueert momenteel in snel tempo tot de nieuwe standaard voor biologische zuivering van huishoudelijk en industrieel afvalwater, met toepassingen in Europa, Zuid-Afrika, Australië en Zuid-Amerika. 
De samenwerking met de UGent houdt in dat de technologie verder geoptimaliseerd wordt. Wiskundige modellen moeten ervoor zorgen dat de installaties slimmer en efficiënter worden om nog meer te besparen op energie, kosten en ruimte.
Het volledige bericht leest u hier.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.