Kooy symposium 2017

Thema 'Duurzaamheid, een operationeel voordeel voor de Krijgsmacht'

Het programma van het Kooy symposium is definitief. Dat symposium wordt georganiseerd door de afdeling Defensie & Veiligheid van KIVI (Koninklijk Instituut van Ingenieurs) in samenwerking met andere verenigingen en onafhankelijke organisaties uit de defensiesector. Het thema is ‘Duurzaamheid, operationele voordelen voor de krijgsmacht’ Eén van de lezingen draagt de titel: ‘Val mij niet lastig met duurzaamheid, ik moet nog oorlog voeren!’. Een goed verstaander zal daarin de dubbele bodem zien en beseffen dat duurzaamheid voor iedereen een thema is dat bovendien alleen maar belangrijker wordt. Iets wat onder meer naar voren komt in de afsluitende presentatie van Agnes Dinkelman. Als ‘social engineer’ nam zij aan meer missies deel dan menig bezoeker in de zaal en weet zij de thema’s ‘migratie, klimaat en large scale influx management’ te bundelen en te zien als ‘startpunt voor moderne security’.
Naast de lezingen die het thema vanuit verrassende oogpunten beschouwen, is ook een belangrijk deel ingeruimd voor de nieuwste technische en technologische ontwikkelingen waarmee duurzaamheid is te vertalen naar de praktijk. Zo gaat onder meer aandacht naar het ontwerp van lichtgewicht voertuigen, waterstof als brandstof van de toekomst, monitoring van corrosie en composiet toepassingen in de scheepvaart. 

Voor het volledige programma en inschrijving kunt u terecht op www.kooysymposium.nl.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.