Online dashboard onderwijs-arbeidsmarkt

Topsector Chemie lanceert platform met cijfers rond in- en uitstroom opleidingen en doorstroom van chemici naar arbeidsmarkt

Onderwijsinstellingen met chemie-opleidingen en bedrijven met chemici in dienst kunnen sinds 12 juni met al hun cijfermatige vragen over de in- en uitstroom van chemie-opleidingen in Nederland en doorstroom van chemici naar de arbeidsmarkt terecht bij het online dashboard Onderwijs-Arbeidsmarkt van de Topsector Chemie. Daarnaast vind je er ook verschillende human capital gegevens van de chemiesectoren (SBI 19-22). 
Het online dashboard Onderwijs-Arbeidsmarkt omvat de belangrijkste cijfermatige bevindingen uit het onderzoek ‘Aansluiting Onderwijs-arbeidsmarkt in de Topsector Chemie’. Het onderzoek en dashboard zijn uitgewerkt door Dialogic Innovatie & Interactie, in opdracht van de Topsector Chemie.
Het is voor het eerst dat alle cijfers rondom in- en uitstroom van de Nederlandse chemie-opleidingen en doorstroom naar de arbeidsmarkt  samengebracht zijn in één online dashboard, voor alle opleidingsniveaus: mbo, hbo en wo. De gebruiker kan zijn eigen analyses uitvoeren. In het dashboard zijn de laatste onderwijs instroomcijfers 2016-17 opgenomen en ook prognoses van uitstroomcijfers naar de arbeidsmarkt tot 2020. De cijfers in het dashboard zullen jaarlijks worden aangevuld.
Het online dashboard is beschikbaar via www.onderwijsarbeidsmarktchemie.nl.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.