Samenwerking KNCV en ICS uitgebreid

KNCV tekent samenwerkingsovereenkomst met Israel Chemical Society

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) tekende op 13 februari een Memorandum of Understanding (MOU) met de Israel Chemical Society (ICS) in Tel Aviv, Israël. De overeenkomst is gericht op een verdere uitbreiding van de samenwerking tussen beide chemische beroepsverenigingen.
De KNCV was in Israël aanwezig met een grote delegatie topchemici uit Nederland, op uitnodiging van de Israëlische zustervereniging van de KNCV. De ICS organiseerde een indrukwekkend symposium met lezingen van eminente wetenschappers uit Nederland en Israël. Voorafgaand aan het symposium werd de KNCV-delegatie ontvangen door de Nederlandse ambassadeur in zijn residentie. Ook een tiental promovendi van de TU Eindhoven maakte deel uit van de delegatie.
Zowel de Israel Chemical Society als de KNCV houden zich bezig met de organisatie van wetenschappelijke conferenties en de communicatie over chemie naar de samenleving. De overeenkomst die beide verenigingen, onder toeziend oog van de ambassadeur, hebben ondertekend heeft betrekking op de ontwikkeling van gezamenlijke activiteiten, waaronder symposia en de uitwisseling van jonge wetenschappers. Ook zullen partijen zich gezamenlijk inspannen om de zichtbaarheid van chemie en chemici te verbeteren.

IUPAC World Chemistry Congress 2023
Floris Rutjes, voorzitter van de KNCV, maakte van de gelegenheid gebruik om een delegatie van de Israel Chemical Society uit te nodigen voor het IUPAC World Chemistry Congress dat de KNCV in 2023 zal organiseren in Den Haag. “Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerkingsovereenkomst die we hier hebben getekend de goede banden tussen beide verenigingen verder zal verdiepen.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.