PMC bouwt innovatieve staalrecyclingfabriek in Delfzijl

Jaarlijks 150.000 ton vervuild staalschroot verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen voor staal- en gieterijsector

Purified Metal Company (PMC) begon onlangs met de bouw van een circulaire staalfabriek in Delfzijl. De gloednieuwe recyclingfabriek zal bij voltooiing jaarlijks tot 150.000 ton verontreinigd staalschroot kunnen verwerken tot nieuwe hoogwaardige grondstoffen voor de staal- en gieterij-industrie. De innovatieve faciliteit, die in 2020 operationeel zal zijn, levert naar verwachting zo'n 68 directe arbeidsplaatsen op.
PMC ontwikkelde een wereldwijd nieuw en gepatenteerd proces waarmee het verontreinigd staal kan recyclen tot hoogwaardige grondstoffen. Deze methode is volgens het bedrijf niet alleen veiliger voor mens en milieu, maar zorgt er ook voor dat verontreinigd staal veilig verwerkt wordt en een nieuwe bestemming krijgt. Met de bouw van de fabriek in Delfzijl zet PMC dit recycleproces letterlijk en figuurlijk in werking.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.