"voor de chemie van de toekomst moet je in bluechem zijn"

Start-ups in chemie-incubator BlueChem stellen hun duurzame innovaties voor

bluechem
Dr. Hannes Gemoets (Creaflow, rechts) geeft tekst en uitleg bij hun zeer innovatieve reactoren voor de fijnchemie en farmaceutrische industrie. Deze fotoreactoren zijn schaalbaar en duurzaam, maken gebruik van alternatieve activeringsmethodes zoals zichtbaar licht en kunnen daardoor nieuwe moleculen vervaardigen die onbereikbaar zijn met traditionele technieken.

Het College van Burgemeester en Schepenen van de stad Antwerpen heeft een werkbezoek gebracht aan BlueChem, de eerste incubator voor duurzame chemie in België. BlueChem opende begin mei de deuren en helpt beloftevolle starters en ambitieuze groeibedrijven om hun innovatieprojecten in duurzame chemie en circulaire economie op te schalen naar industriële productie. Bluechem heeft alvast een vliegende start genomen: met 7 startups en 6 partnerbedrijven is de incubator al voor ruim een derde ingevuld.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.