SMART TOOLS voor onderhoud in de procesindustrie

Resultaten VIJFJARIG VLAAMS-NEDERLANDS project bekend

Asset owners in de procesindustrie willen hun installaties zo betrouwbaar mogelijk en tegen zo laag mogelijke kosten draaiende houden. Inspectie en onderhoud zijn hierbij onvermijdelijk, maar de regels op het vlak van veiligheid en milieu worden steeds strenger. Om deze uitdagingen te tackelen, ging het Nederlandse KicMPi de voorbije vijf jaren binnen het 'Smart Tooling'-project op zoek naar innovatieve oplossingen met drones, robotica en smart glasses. Met het afronden van dit Vlaams-Nederlandse Interreg-project zijn nu ook de resultaten binnen de verschillende deelprojecten bekend.

AANPAK EN DOELSTELLING

Smart Tooling

Het Smart Tooling-project liep van begin 2016 tot eind 2020. Het was een Vlaams-Nederlands Interreg-project, met Europese subsidies om de ontwikkeling van innovaties te ondersteunen.

DRONES VOOR INSPECTIE

Smart Tooling

Het is veiliger en goedkoper om de visuele inspectie of wandditktemeting aan een drone over te laten in plaats van een mens. Wat zijn de huidige mogelijkheden en uitdagingen?

INSPECTIEROBOTS

Smart Tooling

In het Smart Tooling-project werden enkele inspectierobots ontwikkeld, zowel voor installaties in bedrijf als buiten werking.

WERKPLAATSROBOTICA

Smart Tooling

Onderhoudswerkzaamheden gebeuren niet alleen aan de procesinstallaties zelf, maar ook in de werkplaats. Daar kunnen smart glasses en cobots worden ingezet ter ondersteuning van de technici.

CLEANINGROBOT

Smart Tooling

De procesindustrie is vragende partij voor een robot die autonoom kan bewegen om te reinigen en te inspecteren in besloten ruimtes. Hiertoe werd binnen het Smart Tooling-project een cleaningrobot ontwikkeld.

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.