TIJD EN GELD BESPAREN DANKZIJ VULSYSTEMEN EN POMPEN VOOR ADBLUE

Hoe het best deze biologisch afbreekbare vloeistof tanken?

Om tegemoet te komen aan de bestaande emissienormen worden personen- en vrachtwagens steeds vaker voorzien van AdBlue-systemen. Daardoor wordt de vervuilende uitstoot beperkt. Na verloop van tijd moet er AdBlue worden getankt. Particulieren kunnen dat zelf doen of aankloppen bij hun concessie. In de werkplaats wordt er gebruikgemaakt van verschillende universele AdBlue-pompen en -vulsystemen om wagens eenvoudig van AdBlue te voorzien. Dat spaart een autobedrijf heel wat tijd en kosten uit. Dankzij vulsystemen met een automatisch tankpistool, stopt het tanken als het reservoir vol is en kan er geen kristallisatie plaatsvinden. Dankzij AdBlue wordt de uitstoot van de wagen voor ongeveer 85% afgebroken tot water en stikstof

BEDOELING ADBLUE

AdBlue wordt al jarenlang gebruikt bij vrachtwagens, bussen en vuilniswagens om hun uitstoot te beperken. Sinds 2014 wordt AdBlue ook in de autosector gebruikt om de uitstoot van wagens met een hoog verbruik in zekere mate om te vormen tot water en stikstof. De vloeistof wordt toegevoegd aan voertuigen met vervuilende motoren, voornamelijk die met SCR (Selective Catalytic Reduction) en Euro 6-dieselmotoren.

Dit is een plus artikel. Abonneer om dit artikel verder te lezen.

Dit is een plus artikel

Abonneer om dit artikel te lezen

Alternate Text

ABONNEMENT NPT VOOR STUDENTEN

Word nu abonnee!

Word nu abonnee (print + online) en mis geen enkel nieuws uit uw sector.

Aangeboden door PMG REDACTIE
1,25 / Maand

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.