Over STOWA

De grenzen van de waterschappen in Nederland zijn vooral geografisch bepaald en vallen niet samen met de provinciegrenzen
De grenzen van de waterschappen
in Nederland zijn vooral
geografisch bepaald en vallen
niet samen met de provinciegrenzen

De Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) is het kenniscentrum van regionale waterbeheerders (met name de Waterschappen) in Nederland. STOWA ontwikkelt, vergaart en verspreidt kennis die nodig is om de opgaven waar waterbeheerders voor staan, goed uit te voeren. Waterschappen behoren tot de oudste democratisch gekozen instellingen in ons land, zelfs van Europa. Aanvankelijk opgericht ten behoeve van dijkbeheer, hebben de Waterschappen ook verantwoordelijkheid gekregen voor afvalwaterverwerking en waterkwaliteit. Naast projecten op het gebied van waterwering en stedelijk waterbeheer, ontwikkelt en implementeert het STOWA ook beleid en technieken op het gebied van watersysteembeheer en afvalwaterzuivering. De laatste thema's hebben belangrijke procestechnologische componenten, waarin de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.