Online magazines

14 maart 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN

120pxDe pomp is het hart van vele procesinstallaties en vaak ook de duurste component. Voldoende reden om even stil te staan bij de voor- en nadelen van verschillende waaiervormen en diverse types hydropompen. Door onder de juiste druk te verpompen kunt u het drooglopen van de pomp voorkomen. Verder belichten we in dit online magazine de TCO van een pomp én bieden we enkele handvatten om fors te besparen door voor de juiste regelklep en frequentiesturing te kiezen en pomptrillingen te beperken. Voor wie het niet zo nauw neemt met de levensduur van zijn (pomp)installatie, hebben we tot slot 15 tips om een pomp op korte termijn te vernietigen.

___

Bart Denys

Hoofdredacteur

Meer weten over pomptechniek? Abonneer u gratis op PumpTechnics !

___

Lees deze artikels:

15 MANIEREN OM JE POMP TE VERNIETIGEN

BESPAAR FORS MET FREQUENTIESTURINGEN

JUISTE REGELKLEP KIEZEN LEVERT GELD OP

BEPERK DE KOST VAN POMPTRILLINGEN

BESCHADIGINGSVRIJ EN EFFICIËNT VERPOMPEN

VOORKOM DROOGLOPEN VAN POMP

HOE ONDER DE JUISTE DRUK VERPOMPEN?

DE ENE HYDROPOMP IS DE ANDERE NIET

VOOR IEDERE TOEPASSING EEN WAAIER

M+R, EVENT PROCESINSTRUMENTATIE

160pxM+R, event procesinstrumentatie Antwerp Expo opent op 27 & 28 maart 2019 zijn deuren voor M+R, het grootste event in de Benelux voor procesinstrumentatie in het hart van de grootste (petro)chemiecluster van Europa.
Volledig artikel lezen

GROTE UITDAGINGEN ONDER ÉÉN DAK

160pxRotterdam Ahoy is van 9 tot en met 11 april het epicentrum van de wereld van industrieel onderhoud. Duizenden onderhoudsprofessionals bezoeken dan de vakbeurs voor industrieel onderhoud Maintenance NEXT.
Volledig artikel lezen

METHAANGASDETECTIECAMERA

160pxDe handheld GF77 Gas Find IR is de eerste ongekoelde thermische camera om potentieel gevaarlijke, onzichtbare methaanlekken te vinden bij aardgascentrales, productie-installaties voor hernieuwbare energie, industriële installaties en andere locaties rondom de toeleveringsketen voor aardgas.
Lees meer

VLOEIBARE PAKKINGEN

160px VIDEODoor het gebruik van vloeibare pakkingen wordt het onderhoud van uw pompen goedkoper en worden problemen zoals een verkeerde uitlijning of oneffenheden in het oppervlak van schroefverbindingen en draadflenzen vermeden.
Video

15 MANIEREN OM JE POMP TE VERNIETIGEN

Sommigen slaan de gebruiksadviezen van ervaringsdeskundigen, pompfabrikanten en -specialisten zo halsstarrig in de wind dat het wel lijkt of ze ernaar streven de nochtans prijzige pompen binnen een zo kort mogelijke tijd stuk te laten lopen.
Volledig artikel lezen

HOE ONDER DE JUISTE DRUK VERPOMPEN?

Drukmetingen maken al tientallen jaren deel uit van productieprocessen. Ook pomptechnologie kan niet om deze grootheid heen. Wie niet aan de juiste druk werkt, loopt het risico zijn pomp te beschadigen of niet voldoende werking te garanderen.
Volledig artikel lezen

BESPAAR FORS MET FREQUENTIESTURINGEN

Er was een tijd dat debieten enkel met een mechanische klep geregeld konden worden. Een energievretende methode, want de pomp draaide continu op vollast. Onder invloed van een groeiend milieubewustzijn werd er echter stilaan overgeschakeld naar variabele snelheidsregelingen, waardoor ...
Volledig artikel lezen

JUISTE REGELKLEP KIEZEN LEVERT GELD OP

Regelkleppen zitten midden in het proces en houden dit op elk moment van de dag draaiende, zoals bepaald vanuit de controlekamer. Een fout gekozen klep kan echter resulteren in corrosie, cavitatie of andere schade, met alle gevolgen van dien.
Volledig artikel lezen

BEPERK DE KOST VAN POMPTRILLINGEN

Wanneer de keuze en/of installatie van pompen onvoldoende wordt afgestemd op de aangrenzende installaties, kan dat op termijn leiden tot heel wat maintenancekosten.
Volledig artikel lezen

TECHNO-ECONOMISCH MODELLEREN VAN BIOGASINFRASTRUCTUREN

Biogas ontstaat via vergisting van biomassa. Het kan aardgas vervangen als het opgewaardeerd wordt tot zogenaamd 'groen gas'. Ook kan biogas omgezet worden in elektriciteit en warmte in een warmtekrachtkoppeling (WKK).
Lees meer

FORSE CO2-BESPARING DANKZIJ STEAM AS A SERVICE VOOR ALBEMARLE

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, gaat een behoorlijke CO2-reductie realiseren door middel van hergebruik van (rest)warmte voor het Amsterdamse Albemarle.
Lees meer

3 MILJOEN EURO OM OPLOSSINGEN ROND PLASTICAFVALPROBLEEM TE TESTEN

Het Chemical Cluster Emmen is al jaren een van de grootste chemieclusters in Nederland die zich bezighoudt met de productie en recycling van plastics. De afgelopen jaren hebben verschillende Emmense plasticfabrikanten (waaronder Senbis, Cumapol en Morssinkhof) zich verenigd binnen ...
Lees meer

100 JAAR ESSENSCIA - EEUW INNOVATIES IN CHEMIE EN FARMA BELGIË

De Belgische sectorfederatie van de chemie en life sciences, essenscia, vierde eind februari haar 100ste verjaardag in Brussel, in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning Filip en meer dan 1.
Lees meer

GRATIS TOEGANG TOT KENNISPLATFORM ROND POMPEN

160pxWilt u geïnformeerd blijven over enerzijds beproefde technieken en anderzijds nieuwe technologieën in de wereld van pompen en pomptechniek? Abonneer u dan gratis op ...
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands. It is a section of the Royal Netherlands Chemical Society.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
15 manieren om snel uw pomp te vernietigen

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.