Online magazines

11 april 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN

120pxWaterstof is hot. Het lijkt wel dé universele oplossing voor de energietransitie. Een succesvolle opschaling van duurzame waterstoftechnologie vraagt echter nog heel wat stappen én een doorgedreven samenwerking tussen heel wat partijen, zo blijkt uit een boeiend interview met ISPT-directeur Tjeerd Jongsma en programmadirecteur Andreas ten Cate. Nouryon en Gasunie onderzoeken dan weer mogelijkheden voor de conversie van duurzame elektriciteit in groene waterstof.

___

Bart Denys

Hoofdredacteur

Lees meer sectornieuws:

Waterstofeconomie begint in de industrie

Hernieuwbare methanol via groene waterstof

ExxonMobil drukt startknop in van miljardeninstallatie

Onderzoek naar de valorisatie van zeewier en microalgen als voedsel

Process Safety congres Dordrecht

Mithra wint essenscia Innovation Award 2019

E-Wood, energiecentrale voor niet-recyclebaar houtafval

Recordaantal bedrijven op jobevent 'We Are Chemistry'

CURSUSSEN PROCESTECHNIEK

160pxWerk jij als professional in de procestechniek en ben je op zoek naar nieuwe kennis en kunde om direct toe te passen in de praktijk?
Lees meer

WATERSTOFECONOMIE BEGINT IN DE INDUSTRIE

Op termijn moet waterstof de systeemdrager worden van de duurzame economie. Maar de weg daarnaartoe is lang en loopt de komende tien jaar waarschijnlijk vooral via de industrie.
Volledig artikel lezen

HERNIEUWBARE METHANOL VIA GROENE WATERSTOF

Nouryon en Gasunie onderzoeken mogelijkheden voor de conversie van duurzame elektriciteit in groene waterstof in een 20-mW waterelektrolysefabriek in Delfzijl. De bedrijven verwachten later dit jaar de finale investeringsbeslissing voor het project te nemen.
Lees meer

EXXONMOBIL DRUKT STARTKNOP IN VAN MILJARDENINSTALLATIE

In de Antwerpse haven heeft ExxonMobil begin april in aanwezigheid van vele prominenten de opstart van een grote nieuwe installatie op de raffinaderij gevierd. De bouw ervan betekende een investering van ruim een miljard euro.
Lees meer

ONDERZOEK NAAR DE VALORISATIE VAN ZEEWIER EN MICROALGEN ALS VOEDSEL

Hoe kweken we op duurzame wijze consistent kwalitatieve en smakelijke microalgen en zeewier voor voedseltoepassingen op de Europese markt? Op die vraag willen 12 partners uit België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië in het nieuwe Interreg-2 zeeën project ValgOrize een antwoord formuleren.
Lees meer

PROCESS SAFETY CONGRES DORDRECHT

Op woensdag 15 mei vindt voor de vijfde keer het Process Safety congres in Dordrecht plaats. Het doel bestaat erin om de process safety cultuur te versterken door kennis te delen en te netwerken.
Lees meer

MITHRA WINT ESSENSCIA INNOVATION AWARD 2019

Het Luikse biofarmabedrijf Mithra won de essenscia Innovation Award 2019, de belangrijkste prijs voor industriële innovatie in België. Mithra ontwikkelde met Estelle een anticonceptiepil van de nieuwste generatie, op basis van het natuurlijke hormoon estetrol (E4), een natuurlijk hormoon dat tijdens de zwangerschap ...
Lees meer

E-WOOD, ENERGIECENTRALE VOOR NIET-RECYCLEBAAR HOUTAFVAL

Indaver en SUEZ hebben een vergunningsprocedure lopen voor de bouw van een nieuwe verwerkingsinstallatie voor niet-recyclebaar houtafval. De investering bedraagt 100 mio EUR.
Lees meer

RECORDAANTAL BEDRIJVEN OP JOBEVENT 'WE ARE CHEMISTRY'

De voorbije drie jaar zijn er in de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences in Vlaanderen meer dan 1.800 jobs bijgekomen, maar bedrijven vinden steeds moeilijker goed opgeleid talent.
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands. It is a section of the Royal Netherlands Chemical Society.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Waterstofeconomie begint in de industrie

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.