Online magazines

23 mei 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN

120pxTerwijl deze Europese chemiebedrijven de veiligheidsregels aan hun laars lappen, heeft de REACH-commissie ingestemd om de blootstelling aan de chemische stoffen chroomtrioxide en natriumdichromaat te verminderen, uit veiligheid voor de werknemers. Ruud van Ommen, de nieuwe directeur van het DPTI, ziet in de toekomst een expliciete rol weggelegd voor geavanceerde materialen gebaseerd op nanotechnologie.

En weet u welke 16 bedrijven uit de waterstofketen binnen het H-Vision-project werken aan de ontwikkeling van 'blauwe waterstof'?

___

Bart Denys

Hoofdredacteur

Dubbelinterview met Andrzej Stankiewicz en Ruud van Ommen (DPTI)

Deze 16 partijen willen aardgas en kolen vervangen door 'blauwe waterstof'

Ontdek welke Nederlandse en Belgische chemiebedrijven de Europese veiligheidsregels niet naleven

Europese Commissie neemt beslissing rond autorisatie CR03

___

Lees meer sectornieuws:

Dit is de nieuwe manager van chemie-incubator BlueChem

Wetenschappelijke masters en doctors liggen goed in de markt

Amerikaanse professor creëert vloeibare zelfherstellende coating

Thermofiele bacterie helpt productie biobrandstof

Vlaanderen zal jaarlijks 30 miljoen euro investeren in artificiële intelligentie

SPIN POMPEN KEY DISTRIBUTOR VAN AMPCO

160pxSinds 1 februari 2019 is Spin Pompen de hoofddistributeur voor de Nederlandse markt van de Amerikaanse producent AMPCO. Naast de hygiënische draaizuiger- en lobbenpompen van de fabrikant levert Spin Pompen ook het complete AMPCO programma sanitaire centrifugaalpompen.
Lees meer

NIEUWE DIRECTEUR VOOR TU DELFT PROCESS TECHNOLOGY INSTITUTE

Andrzej Stankiewicz was zeven jaar geleden een van de initiatiefnemers van het TU Delft Process Technology Institute - kortweg DPTI - en de eerste directeur. Dit jaar draagt hij het directeurschap over aan Ruud van Ommen.
Volledig artikel lezen

'DIESELGATE VAN DE CHEMIE-INDUSTRIE'

De Europese chemiesector neemt het niet al te nauw met de Europese veiligheidsvoorschriften, dat blijkt uit twee nieuwe rapporten. De veiligheid voor de mens van twee op de drie chemische stoffen is daardoor niet gegarandeerd.
Lees meer

EUROPESE COMMISSIE NEEMT BESLISSING ROND AUTORISATIE CR03

De REACH-commissie heeft ingestemd met de voorstellen van de Europese Commissie om de blootstelling van werknemers aan 2 zeer zorgwekkende chemische stoffen te verminderen.
Lees meer

VAN GRIJS NAAR GROEN VIA BLAUW

Van overheidswege wordt er dit voorjaar gebroed op de invulling van een nieuw nationaal Klimaatakkoord om daadwerkelijk invulling te gaan geven aan de overeengekomen beleidsdoelen: om in 2030 de broeikasgasuitstoot nagenoeg gehalveerd te hebben ten opzichte van ...
Volledig artikel lezen

CHEMIE-INCUBATOR BLUECHEM SLUIT BELANGRIJKE SAMENWERKINGSAKKOORDEN

Met de aankondiging van vier strategische partnerschappen met BNP Paribas Fortis, Deloitte, Laga en Port of Antwerp en de aanstelling van Leentje Croes als manager zet BlueChem belangrijke stappen vooruit.
Lees meer

THERMOFIELE BACTERIE HELPT PRODUCTIE BIOBRANDSTOF

Microbiologen van de RUG en collega's uit Litouwen ontdekten een nieuw antimicrobieel peptide. Het is een glycocine, een klein eiwit met daaraan een suikergroep, afkomstig uit een bacterie die bij relatief hoge temperaturen groeit.
Lees meer

AMERIKAANSE PROFESSOR CREËERT VLOEIBARE ZELFHERSTELLENDE COATING

Zelfhelende coatings zijn niet nieuw, maar werkten tot op heden alleen op nano- en micronschaal. Professor Jiaxing Huang van de Amerikaanse Northwestern universiteit heeft daar recent een oplossing voor gevonden.
Lees meer

1.500 VACATURES IN CHEMIE EN FARMA VOOR TECHNISCH EN WETENSCHAPPELIJK TALENT

Met zo'n 1.500 vacatures en bijna 10.000 aanwervingen de voorbije drie jaar bieden chemie en farma in Vlaanderen heel wat kansen voor technisch en wetenschappelijk talent.
Lees meer

VLAANDEREN ZAL JAARLIJKS 30 MILJOEN EURO INVESTEREN IN ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE

Technologiefederatie Agoria Vlaanderen en Sirris, het kenniscentrum van de technologische sector, steunen het plan dat de Vlaamse regering heeft goedgekeurd rond artificiële intelligentie.
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands. It is a section of the Royal Netherlands Chemical Society.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Ontdek welke chemiebedrijven veiligheidsregels niet naleven

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.