Online magazines

19 juni 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN

120px Waterstof produceren via methaanpyrolose, is een duurzaam en competitief proces waarmee TNO recent in de prijzen viel. Samen met de Universiteit Hasselt ontwikkelde TNO verder een innovatief concept om zonlicht direct te gebruiken als 'brandstof' om chemische processen aan te drijven. Dankzij zonlicht kan overigens al 3.500 liter water per uur worden ontzilt zonder energiekost! En kent u de 11 gidsstoffen die representatief zijn voor medicijnresten, corrosieremmers etc. in afvalwater?

___

Bart Denys

Hoofdredacteur

In memoriam: Peter Van Nierop

___

Meten en verwijderen van medicijnresten uit water

Eerste norm rond residumeting

Hoe beschadiging van aandrijvingen vermijden?

Lees meer artikels

___

TNO wint Enlightenmentz 2019 met emissieloos waterstof

Bijna een miljoen subsidie voor deze drie bedrijven

Finse startup ontzilt water met zonne-energie

Noord-Nederland wil Europese waterstofkoploper worden

Zonlicht als brandstof voor chemische processen

“Chemiesector voldoet aan Europese REACH"

Petronas Chemicals begeeft zich op markt gespecialiseerde chemicaliën

Kantoor DSM wordt Nationaal Chemisch Erfgoed

Lees meer sectornieuws

IN MEMORIAM: PETER VAN NIEROP

Met droefheid melden we u het overlijden van Peter Van Nierop, voormalig uitgever van dit vakblad NPT Procestechnologie. Peter werd op 21 augustus 1950 geboren in Breda en is op 28 mei 2019 onverwachts overleden.
Lees meer

METEN EN VERWIJDEREN VAN MEDICIJNRESTEN UIT WATER

Het grootschalig meten en verwijderen van medicijnresten uit afvalwater werd tot voor kort als te kostbaar en onpraktisch gezien. Inmiddels zijn er in Nederland veelbelovende proefprojecten opgestart, waarbij zowel de waterschappen als universiteiten en bedrijven zijn betrokken.
Volledig artikel lezen

EERSTE NORM ROND RESIDUMETING

Flexibele norm rond meting geneesmiddelen, -residuen en -afbraakproducten in (afval)water geschikt voor brede screening.
Lees meer

TNO WINT ENLIGHTENMENTZ 2019 MET EMISSIELOOS WATERSTOF

TNO heeft de duurzaamheidsverkiezing Enlightenmentz 2019 gewonnen. De onderzoeksinstelling maakt met methaanpyrolyse waterstof uit aardgas, met koolstof - en niet CO2 - als waardevol bijproduct.
Lees meer

FINSE STARTUP ONTZILT WATER MET ZONNE-ENERGIE

Op de campus van de University of Namibia is een duurzame installatie voor de ontzilting van zeewater in gebruik genomen. De technologie kan uitgroeien tot een belangrijk instrument om de impact van een droog klimaat te helpen verzachten.
Lees meer

PETRONAS CHEMICALS BEGEEFT ZICH OP MARKT GESPECIALISEERDE CHEMICALIËN

Petronas Chemicals koopt Da Vinci voor 760,6 miljoen Maleise Ringgit en waagt zich daarmee op de markt van de gespecialiseerde chemicaliën. Op 16 mei ondertekende het een koop- en verkoopovereenkomst om Da Vinci voor 100% over te nemen van zijn aandeelhouders, inclusief onder andere ...
Lees meer

NOORD-NEDERLAND WIL EUROPESE WATERSTOFKOPLOPER WORDEN

Noord-Nederland doet mee met een Europese call van de Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking (FCH 2 JU). Hiermee zou 20 miljoen geïnvesteerd kunnen worden in Noord-Nederlandse waterstofprojecten.
Lees meer

HOE BESCHADIGING VAN AANDRIJVINGEN VERMIJDEN?

De strijd tegen contaminatie is een voortdurend aandachtspunt voor wie machines heeft lopen in vijandige omgevingen. Dat is niet enkel het geval in de voedingssector, maar ook in de chemie en de afvalwaterbehandeling.
Volledig artikel lezen

KANTOOR DSM WORDT NATIONAAL CHEMISCH ERFGOED

Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging benoemt op dinsdag 18 juni 2019 het Grote Kantoor van DSM in Delft tot Nationaal Chemisch Erfgoed. Het in 1907 voltooide Grote Kantoor is een rijksmonument en diende tot 1998 als hoofdkantoor van de onderneming Gist-Brocades.
Lees meer

ZONLICHT ALS BRANDSTOF

TNO en de Universiteit Hasselt (België) hebben een innovatief concept ontwikkeld om zonlicht direct te gebruiken als 'brandstof' om chemische processen aan te drijven.
Lees meer

CHEMIESECTOR VOLDOET AAN EUROPESE REACH

Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder essenscia: “In het kader van REACH doen onze bedrijven alles wat er wettelijk van hen wordt verwacht. In de chemie nemen we veiligheid voor mens en milieu bijzonder ernstig, dat is onze voornaamste prioriteit.
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Deze 11 stoffen wijzen op medicijnresten in afvalwater

Waterstof produceren via methaanpyrolyse

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.