Online magazines

07 november 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN

120pxVandaag bestaan er nog nauwelijks oplossingen voor de plastics afvalstroom. De kennisinstituten ISPT en DPI staken daarom de koppen bij elkaar en besloten tot de oprichting van het Circular Plastics Initiative, waarin ze samen met de industrie een volledige circulariteit nastreven. Essentieel daarbij is dat de logistieke en technologische uitdagingen met elkaar verbonden worden. Verschillende internationale chemiereuzen sloten zich ondertussen aan, naast afvalverwerkers en voedingsproducenten, en ook een speelgoedgigant besloot om een steentje bij te dragen binnen het samenwerkingsverband.

___

Bart Denys

Hoofdredacteur

Lees deze artikels:

ISPT en DPI werken samen met Europese industrie in Circular Plastics Initiative

Bioplastics maken op maat van specifieke applicaties

Superbugs in de plasticproductie

__

Meer sectornieuws:

Quantum discovery capabilities for chemical simulation to enable advances in batteries, chemicals, advanced materials and drugs

IAB Ingenieurs organiseert vierde ATEX Event

European grant 'Doing more with lignin'

CO2 for a clean performance

NHL Stenden Hogeschool opent Circular Design Lab

Biocomposiet, een commercieel haalbaar alternatief

VOLLEDIGE CIRCULARITEIT IN KUNSTSTOFFEN

De wereld kampt met enorme plastic afvalstromen waarvoor er vandaag nauwelijks oplossingen bestaan. Veel komt in het milieu terecht, en als het al in de afvalstroom terechtkomt, wordt veel daarvan gestort of verbrand.
Volledig artikel lezen

PAS POSTACADEMISCHE KENNIS TOE

160pxWerk je in de procesindustrie en ben je op zoek naar nieuwe kennis en kunde die je direct kunt gebruiken in jouw werk? PAO Techniek en Management organiseert diverse cursussen die interessant voor je kunnen zijn.
Lees meer

MICROBEN ZETTEN CO2 OM IN BIOPLASTICS

Om de globale temperatuurstijging van de aarde beneden 2 °C te houden, moeten we actief CO2 uit de atmosfeer onttrekken. In plaats van dit ondergronds te stockeren, kan men het ook benutten als alternatieve grondstof.
Volledig artikel lezen

BIO BASE EUROPE PILOT PLANT ZET IN OP SUPERBUGS

Het onderzoek in de Bio Base Europe Pilot Plant in de Gentse haven staat niet stil. Een van de thema's die er aan bod komen zijn de 'superbugs van de 21e eeuw', die het mogelijk maken om bulkchemicaliën zoals bioplastics en biobrandstoffen aan te maken.
Volledig artikel lezen

TREIN VAN DE TOEKOMST OP WATERSTOF?

Arriva doet volgend jaar in Groningen een proef met een waterstoftrein. De vervoerder wil zo uitzoeken of treinen op waterstof het treinvervoer in de noordelijke provincie verder kunnen verduurzamen.
Lees meer

QUANTUM MACHINE LEARNING STARTUP RAHKO RAISES €1.5 MILLION

The London-based quantum machine learning company Rahko is building 'quantum discovery' capabilities for chemical simulation to enable advances in batteries, chemicals, advanced materials and drugs.
Lees meer

IAB INGENIEURS ORGANISEERT VIERDE ATEX EVENT

IAB Ingenieurs organiseert voor de vierde keer 'ATEX Event', met als thema 'ATEX en samenstellen van equipment'.
Lees meer

EUROPEAN GRANT 'DOING MORE WITH LIGNIN'

A Dutch consortium led by Vertoro has been granted €1.2 million to investigate the potential of crude lignin oil as a platform for sustainable chemicals and materials.
Lees meer

CO2 FOR A CLEAN PERFORMANCE

Evonik and Siemens launched their joint research project Rheticus II. The goal is to develop an efficient and powerful test plant that will use carbon dioxide and water as well as electricity from renewable sources and bacteria to produce specialty chemicals.
Lees meer

SIEMENS VERNIEUWT CONCEPT CENTER 4 INDUSTRIES

Siemens opende eind oktober het vernieuwde Concept Center 4 Industries (CC4I) in het hoofdkantoor in Huizingen. In dit interactieve belevingscentrum wil men Belgische spelers uit de maak- en procesindustrie helpen om het pad te effenen naar digitale transformatie, en dit aan de hand van tastbare prototypes en hun virtuele kopie, de zogenaamde 'digital twin'.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Op weg naar volledige circulariteit in kunststoffen

CO2 omzetten in bruikbare bioplastics

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.