Online magazines

18 maart 2020 Vakinformatie voor de procestechnologen

stationaire gasdetectie beschermt proces en personeel
Binnen bepaalde industriële processen hebben gassen of dampen een impact op installatie, proces, product, personeel en/of milieu. Er bestaan echter verschillende technologieën die hun aanwezigheid helpen monitoren. In deze editie bekijken we wat stationaire gasdetectie voor u kan betekenen.
Bart Denys - Hoofdredacteur
Sommige gassen en dampen kunnen een bedreiging vormen, voor de installatie, het proces, het product, het personeel, het milieu ... Industriële proces(installaties) worden bovendien steeds complexer, en dat vraagt om geavanceerdere (geautomatiseerde) detectie- en bewakingssystemen voor gevaarlijke gassen en dampen.
Bij Soudal passeren er op de afvullijn voor afdichtingskits tot 200 kokers per minuut. Om bij dergelijke snelheden de productkwaliteit te kunnen borgen mogen de poeders doorheen het proces absoluut niet gecontamineerd worden met water. Persluchtspecialist Atlas Copco sprong daarvoor in de bres.
We zien ook in Nederland de opkomst van Internet of Things. De integratie van technologie en processen vergroot de voorspelbaarheid van het procesverloop als het onderhoud. Het vergroot de bedrijfszekerheid door de risico’s te minimaliseren. ‘Condition based maintenance’ bestaat inmiddels al veel langer, maar dat is slechts een begin en geen geïntegreerde oplossing.
Kent u op elk moment het vulniveau van uw silo? Loopt die wel eens over, of stelde u wel eens verrast vast dat die leeg was? De 80 GHz radar niveautransmitter OPTIWAVE 6500 C helpt bij een optimaal voorraadbeheer door middel van een continue contactvrije meting.
Coriolis Flow Meters zijn onverslaanbaar als een hoge nauwkeurigheid gewenst is, maar er zijn geen instrumenten op de markt die in de range > 0 kg een continu betrouwbare meting kunnen garanderen. Daar komt nu verandering in, want de Coriolis Mass Flowmeter HPC van Kobold maakt gebruik van een revolutionair meetprincipe waardoor dit wél mogelijk wordt. Bovendien is de innovatie ook prijstechnisch interessant.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.