Online magazines

14 oktober 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

 
de vitale rol van pse
Procestechnologie speelt een vitale rol in de realisatie van toekomstige duurzame productiesystemen. Dit vraagt om een sterke rol van Process Systems Engineering (PSE). De Nederlandse Vereniging van PSE-professionals (PSE-NL) bracht toekomstige behoeften in kaart door middel van twee enquêtes.  In dit online magazine maakt u verder ook kennis met 4 recent benoemde professoren in dit werkveld. 

Bart Denys, Hoofdredacteur

This article introduces recently appointed professors in Process System Engineering (PSE) at Dutch universities. Find out more about their backgrounds and specific areas of expertise.
PSE-NL recently announced the call for nominations for the Johan Grievink PSE Award for an outstating thesis on Process Systems Engineering. The award, which includes a monetary prize, is handed out every year, alternating between ...
Weet jij hoe een ijsje een gele kleur krijgt? Dat is de vitamine B2 als voedingsadditief. Deze wordt gemaakt met een biochemisch proces dat metabole reactie genoemd wordt. Nieuwsgierig hoe je dit kunt simuleren?
Kobold bracht de nieuwste versie uit van zijn elektronische digitale manometers MAN-SC en MAN-LC. Beide zijn visueel gelijkaardig en delen de meeste schermfuncties, toegankelijk via capacitieve touchpads. De batterijgevoede MAN-SC is te definiëren als digitale manometer en de MAN-LC (met IO-Link) als digitale druktransmitter.
De Europese Commissie heeft in het kader van het Horizon2020-programma 7 miljoen euro subsidie toegekend voor de verdere ontwikkeling van de warmtebatterij van TNO en TU Eindhoven.
Op 17 september is de Science Tower van UHasselt officieel geopend. Studenten en onderzoekers van fysica, chemie en het toekomstige materiomics kunnen er terecht in state-of-the art didactische labo’s en ...
Tijdens het Upstream festival gingen partijen met elkaar in gesprek over de grote veranderingen die de wereld zal moeten ondergaan. Het offline festival vond plaats in De Stadshaven Brouwerij, te Rotterdam.
Qpinch, het Antwerpse bedrijf met technologie voor energiebesparing en CO2-reductie op chemische en industriële sites, haalt 5 miljoen op bij de Federale Participatiemaatschappij (FPIM) en 5 miljoen bij het investeringsfonds Capricorn.
Welke uitdagingen komen er op ons af en hoe kan u die tackelen? En hoe kan u anderzijds de opportuniteiten maximaal benutten? U komt het allemaal te weten tijdens dit unieke kennisevent in België!
Dutch academic graduate programs having a process technology track offer PSE courses and projects. Future process engineers need suitable PSE expertise. The Dutch Association of PSE professionals (PSE-NL) looked at the current situation and identified ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.