Online magazines

29 februari 2024 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
goedkoop co2 uit de lucht afvangen
De Nederlandse start-up CO2CirculAir ontwikkelde een proefinstallatie die CO2 uit de lucht afvangt, gebaseerd op SMART-DAC ('Sustainable Membrane Absorption & Regeneration Technology for Direct Air Capture'). Het bedrijf claimt dat zijn installatie een twee keer kleinere footprint heeft dan die van andere DAC-technologieën en tevens goedkoper en energiezuiniger is.

Bart Denys, hoofdredacteur

De Nederlandse start-up CO2CirculAir is in Noord-Ierland begonnen met het testen van een proefinstallatie die CO2 uit de lucht afvangt. De installatie zou twee keer zo efficiënt zijn, en relatief goedkoop en energiezuinig.
CE Delft heeft een zeefmethode ontwikkeld die beleidsmakers helpt te beoordelen welke technologieën de beste investering zijn qua kosten en duurzaamheid.
Foeth, al ruim 100 jaar dé aanjager van circulariteit in procesmachines, onthult haar vernieuwde merkidentiteit met geheel nieuwe uitstraling. Klaar voor de toekomst, onder leiding van de nieuwe CEO Michiel Schreurs.
Met de leerstoel ‘Chemische Procesveiligheid’ aan UGent wil essenscia de veiligheidsprocessen in de chemie-industrie verbeteren. De focus ligt op een combinatie van academisch onderwijs en specifiek wetenschappelijk onderzoek.
EFCE has planned eleven sessions of spotlight talks covering a wide range of EFCE working parties and sections. These sessions, throughout March, are a valuable opportunity to get or stay involved in EFCE activities.
Scheikundigen van UvA ontwikkelden RoboChem, een AI-aangestuurde autonome robot voor chemische synthese die de zoektocht naar moleculen met farmaceutische en andere toepassingen kan versnellen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.