Dormac wordt dealer van cobots van Doosan Robotics in Nederland

Ideaal voor verdere ontwikkeling automatisering

Dormac CNC Solutions heeft het officiële dealerschap van het Zuid-Koreaanse Doosan Robotics verworven voor de verkoop van Doosan cobots in Nederland. De cobots van Doosan Robotics hebben een hoge functionele veiligheid, een nauwkeurige krachtregeling en zijn dankzij het robuuste softwareplatform zeer betrouwbaar. De cobots van Doosan Robotics zijn in staat om complexe taken uit te voeren binnen zowel een ‘bemande’ als een ‘onbemande’ productieomgeving. Directeur Joost Verschure van Dormac ziet dat de cobots van Doosan Robotics daarmee perfect zijn inzetbaar voor automatisering van machinebelading en andere handelingen in de productie.
Cobots zijn eenvoudig te bedienen, snel en eenvoudig te programmeren. Daarom zijn ze uitermate geschikt om gebruiksvriendelijke en flexibele automatiseringsoplossingen te ontwikkelen voor de meest uiteenlopende taken. Dormac heeft daar het afgelopen jaar al meerdere applicaties voor ontwikkeld en ziet grote mogelijkheden om meerdere taken rondom de verspanende productie te automatiseren. Doosan Robotics biedt een gevarieerde line-up van cobots met een laadvermogen van 6 tot 15 kg en een werkbereik van 0,9 tot 1,7 meter. Het heeft haar cobot programma voor het eerst in Europa gepresenteerd op de afgelopen vakbeurs Automatica. Naast Azië ziet Doosan Robotics Europa als de tweede grote groeimarkt voor cobots. Op dit moment wordt er gewerkt aan de opbouw van een Europees distributiecentrum en een dealernetwerk in Europa. Dormac zal de cobots tijdens het Open Huis op 22 en 23 november presenteren.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.