Chemelot Career Center zet in op groei met vernieuwd online platform

Sprekend voorbeeld productieproces van toekomst

Chemelot heeft jaarlijks circa 300 vacatures op het terrein, en de komende 10 jaar worden er zo’n 3.500 nieuwe banen verwacht. Om deze visie en groei verder kracht bij te zetten, lanceert het Chemelot Career Center de vernieuwde website www.chemelot.nl/carriere. Het Chemelot Career Center richt zich vooral op het vergroten van de aantrekkingskracht van Chemelot als locatie om te werken. Bezoekers vinden op de site – geïntegreerd in Chemelot.nl – alle vacatures van de individuele bedrijven op één pagina. Ook is het erop gericht om de arbeidsmobiliteit te vergroten. Zo vindt op 23 november voor zo’n 500 studenten, in samenwerking met de campus en verschillende bedrijven op Chemelot, de tweede Brightlands Chemelot Talent Day plaats. Het Chemelot Career Center heeft ook een traineeprogramma, waarbij studenten met een academische opleidingsachtergrond aan de slag gaan bij bedrijven op het terrein.
Sebastiaan de Reede, manager Chemelot Career Center is overtuigd: “Alle op Chemelot gevestigde bedrijven en hun medewerkers, maar ook onderwijsinstellingen en werkzoekenden moeten kunnen rekenen op de diensten die het Chemelot Career Center levert. Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen tussen bedrijven, medewerkers, werkzoekenden en opleidingsinstellingen, en deze partijen met elkaar te verbinden, kunnen zij talenten, ervaringen, kennis en ideeën inzetten om zo de meest optimale match te vinden. Deze samenwerking resulteert in innovatieve, pragmatische oplossingen, die zeker bijdragen aan verdere verantwoorde groei van het totale terrein. Daarnaast is het belangrijk dat er een duidelijk loket is waar organisaties en werkzoekenden terecht kunnen wanneer het gaat om vraagstukken binnen de arbeidsmarkt.”
Chemelot is zowel landelijk als Europees een sprekend voorbeeld van hoe het productieproces van de toekomst eruit moet zien.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.