SMEERTECHNISCH ONDERHOUD GEBAAT BIJ JUISTE SOFTWARE

Kennis van smeren onontbeerlijk voor correct gebruik van onderhoudsprogramma's

Nu smeertechnisch onderhoud door veel bedrijven steeds professioneler wordt aangepakt, groeit ook de belangstelling voor softwarepakketten die dit type onderhoud kunnen ondersteunen. Een zoektocht naar mogelijkheden levert een aantal pakketten op die expliciet bedoeld zijn voor smeren. Daarnaast biedt ook algemene onderhoudsbeheersoftware soms mogelijkheden voor het opnemen van de benodigde smeertechnische handelingen.

Onderhoudssoftware bestaat in uiteenlopende varianten variërend van een veredelde Excel-sheet tot geavanceerde programma's waarin grote hoeveelheden data zijn te verzamelen en te analyseren. Op basis van deze analyses zijn conclusies te trekken ten aanzien van de conditie van een machine of afzonderlijke assets, maar tevens is de informatie te gebruiken voor het opstellen van een onderhoudsplanning. Het opbouwen van een goede historie biedt tevens de mogelijkheid te controleren welke effecten bepaalde maatregelen uiteindelijk hebben.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.