Online magazines

14 oktober 2020 Vakinformatie voor de procestechnologen

met energiemonitoring valt geld te verdienen
Met intelligente systemen voor energiemonitoring en -management valt geld te verdienen. Ze kunnen niet alleen de energiekosten verlagen, maar bieden ook zicht op verbeteringen in procesefficiëntie en onderhoud.
Bart Denys, Hoofdredacteur
De wereldvraag naar waterstofperoxide was 4 miljoen ton in 2013, 5 miljoen ton in 2017 en wordt verwacht te stijgen tot 6 miljoen ton in 2024. Bijna de helft is voor de pulp-en-papierindustrie, maar een groeiend aandeel gaat naar de productie van ...
De FlowtraMag van GF Piping Systems is de eerste elektromagnetische flowsensor volledig uit kunststof, en hierdoor bijzonder chemisch resistent. Deze sensor meet uiterst nauwkeurig het debiet, zelfs in korte leidingstukken of net na een pomp.
Ruim 50 bedrijven uit de chemie en life sciences startten op 17 september met een eenjarig project om na te gaan hoe ze nog meer water kunnen besparen en hergebruiken. Met dit ‘Lerend Netwerk Water’ wil ...
Bij een klassieke bout-moerverbinding kan de open ruimte tussen de schroefdraad van het tapgat en deze van de bout tot wel 80% bedragen. Onder impuls van extreme procescondities en trillingen is het nét deze open ruimte die het falen van een verbinding kan initiëren.
Jouw kennisontwikkeling veiligstellen voor de rest van 2020 en verder? Met de technische cursussen van PAO Techniek en Management pas je de meest actuele kennis en kunde direct toe in de praktijk.
Het Belgische softwarebedrijf Condugo ontwikkelde de Energy Hub applicatie voor energiemonitoring en -management van complexe fabrieken en sites. In een Europees project onder coördinatie van het Institute for Sustainable Process Technology wordt het zelfs toegepast voor ...
Deze 100% elektrische Mazda zal ongetwijfeld de beste fleetinvestering van het jaar zijn. De MX-30 is een elektrische mix tussen een SUV en een coupé die zeer specifiek inspeelt op de wensen van fleetklanten met een ecologische en moderne mindset.
A new European project, TIGON, will develop technology and demonstrate how direct current (DC) microgrids can help the European Union’s (EU) electricity grids become greener, more efficient and resilient.
Biorefinery Alco Bio Fuel (ABF), industrial gas supplier Messer Benelux and IJsfabriek Strombeek are investing 10 million euros in a second carbon dioxide recovery unit, located at Alco Bio Fuel in North Sea Port (Ghent).
Carnot Engines confirmed a crowdfunding raise of £170k that will underpin the completion of a proof-of-concept for a ceramic engine technology that mitigates the thermal losses that make traditional engine technology inefficient.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.