Online magazines

28 oktober 2020 Vakinformatie voor de procestechnologen

innovatieve batterijen voor opslag van duurzame elektriciteit
Innovaties in batterijen spelen een sleutelrol in de transitie naar schone energie. De beschikbaarheid van batterijen moet in 2040 echter vijftig keer zo hoog zijn om de klimaat- en duurzame energiedoelstellingen te halen. De Nederlandse start-up AquaBattery draagt alvast haar steentje bij met de ontwikkeling van veilige, duurzame en recyclebare batterijen.
Bart Denys, Hoofdredacteur
In Nederland groeit het aanbod van zonne- en windenergie en daarmee het probleem dat het aanbod van duurzaam opgewekte elektriciteit wisselt met het weer. De start-up AquaBattery ontwikkelt veilige, duurzame en recyclebare batterijen die ...
Uitvindingen voor elektriciteitsopslag zijn het afgelopen decennium jaarlijks met 14% toegenomen, zo blijkt uit gezamenlijke studie Europees Octrooibureau (EOB) en Internationaal Energieagentschap (IEA)
De toenemende onbalans tussen vraag en aanbod van groene stroom vereist de mogelijkheid om elektriciteit op te slaan. Wie komt als eerste over de finishlijn met een betaalbare opslagmethode. Twee kanshebbers ...
De FlowtraMag van GF Piping Systems is de eerste elektromagnetische flowsensor volledig uit kunststof, en hierdoor bijzonder chemisch resistent. Deze sensor meet uiterst nauwkeurig het debiet, zelfs in korte leidingstukken of net na een pomp.
Op water gebaseerde batterijen hebben traditioneel een beperkte energieopslagcapaciteit. Voor het eerst is er nu een batterij die kan concurreren met de lithium-ionbatterijen in energiedichtheid en herlaadbaarheid - zonder het risico op explosie of brand.
In volle coronacrisis kregen we tijdens een digitale rondetafel ruimer inzicht in de ontwikkelings- en onderzoeksdoelstellingen die Daimler verricht op het gebied van elektrische energieopslag. De man die daarbij tekst en uitleg verschafte: Prof Dr. Dr. Med. Andreas Hintennach.
bio.be/essenscia schuift 10 actiepunten naar voor om de biotechsector stevig in België te verankeren en haar internationale concurrentiekracht te versterken
Het consortium Antwerp@C begint een studie om CO2 op te vangen in Antwerpen, te vervoeren en te stockeren in lege gas- en olievelden.
The Nobel Prize in Chemistry 2020 was awarded jointly to Emmanuelle Charpentier and Jennifer A. Doudna for the development of a method for genome editing.
Drs. ing. Miguel Delcour is per 12 oktober 2020 benoemd tot directeur van het KIVI-bureau en zal per direct de taken van interim-directeur Bart Struwe overnemen.
POM West-Vlaanderen, Centexbel, KU Leuven en PlastIQ openden op 6 oktober in Kortrijk officieel Circular Materials Center, het nieuwe opleidings- en onderzoekscentrum voor de kunststoffen- en textielsector.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.