Online magazines

Vakinformatie voor de procestechnologen

onderhoud in coronatijd
Hoe kan onderhoud in coronatijd efficiënt en vooral veilig verlopen? Benieuwd hoe Tata Steel de onderhoudskosten verlaagt en de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van haar assets verhoogt? Verder blikken we terug op een bezoek aan APM Terminals, een van 's werelds meest vermaarde overslagbedrijven.
Bart Denys, Hoofdredacteur
Luister naar experts uit de industrie, zie de mogelijkheden van de software aan de hand van demo’s en krijg direct antwoord op al uw vragen.Meld je nu aan voor de online COMSOL Day op 19 november!
In het Gentse deel van North Sea Port gaven 10 private en publieke partners op woensdag 21 oktober het startschot voor het North-C-Methanol project, bedoeld om jaarlijks 140.000 ton minder CO2 uit te stoten en 44.000 ton groene methanol aan te maken.
Omdat pandemieën sinds mensenheugenis voorkomen, horen ze standaard thuis in het risicobeheersplan. Toen COVID-19 zich aandiende, bleek dit bij veel bedrijven niet het geval te zijn. Wat zijn nu de praktische oplossingen om in deze ...
In het eigen ‘asset monitoring diagnostic center’ (AMDC) doet Tata Steel onderzoek naar technieken en technologieën die kunnen helpen om onderhoud efficiënter uit te voeren. Hierbij is onder meer een app ontwikkeld waarmee op afstand de conditie van zogenaamde scalepit pompen is te zien.
We blikken terug op een bezoek eind 2019 aan APM Terminals, een van 's werelds meest vermaarde overslagbedrijven waar Shell meewerkte aan een oplossing om de operatie- en onderhoudskosten te drukken.
Maastank bestelde bij de firma Gpi negen rvs opslagtanks met een capaciteit van in totaal 16.700 m3. Op termijn wil moederbedrijf Dekker de tankopslagactiviteiten in de Rotterdamse haven verdubbelen naar 140.000 m³.
Protix heeft de Nederlandse Innovatieprijs 2020 gewonnen. Het bedrijf wint de prijs voor zijn vooruitstrevende rol in de duurzaamheid van voedsel. Protix heeft een volledig geautomatiseerd productieproces ontwikkeld dat ingrediënten op basis van ...
Wie wordt opvolger van Prof. Michele Parrinello?
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.