Online magazines

18 november 2020 Vakinformatie voor de procestechnologen

ORGANISCH afval EFFICIËNT OMZETTEN IN hoogwaardige CHEMICALIËN
In dit online magazine leest u een interview met de Nederlandse scale-up ChainCraft, die claimt de eerste in de wereld te zijn met een technologie die organisch afval omzet in hoogwaardige biobased chemicaliën in plaats van biogas. Op basis van R&D-investeringen blijkt de Belgische chemie en farmasector dan weer de meest innovatieve van Europa. 
Bart Denys, Hoofdredacteur
ChainCraft converteert organisch afval tot hoogwaardige biobased chemicaliën in plaats van biogas. In Amsterdam vergist het bedrijf groente- en fruitresten tot vetzuren. De huidige demo plant heeft een capaciteit van 2.000 ton vetzuren per jaar. Mogelijk start ChainCraft ...
De Belgische chemie en farma investeren het meeste in O&O in vergelijking met de andere EU-landen. Zo blijkt uit een analyse van Europese statistieken door essenscia naar aanleiding van World Science Day.
Blower- en compressorsystemen hebben een lange levensduur en brengen aanzienlijke investeringssommen met zich mee, dus loont het om ze voortdurend te monitoren en te verbeteren. Aerzen Digital Systems biedt digitale, cloudgebaseerde diensten op maat, met oplossingen voor ...
Het project ‘Ocean Grazer’ was een van de twee winnaars van de eerste editie van de 'Ben Feringa Impact Award' voor bijzondere prestaties van onderzoekers en studenten op het gebied van kennisbenutting. Het won in de categorie 'onderzoekers'.
Chemiebedrijf Vynova lanceert ‘s werelds eerste gecertificeerde 'circular-attributed' pvc-gamma, geproduceerd met circulair ethyleen op basis van gemengd plastic afval. Daarmee draagt het bij tot het duurzaam beheer van plastic afvalstromen.
InnoSyn bestrijkt met haar kerncompetenties (organische chemie, biokatalyse, chemokatalyse, flowchemie, fotochemie, kristallisatie) een breed kennisveld. Haar bezetting bestaat uit een team gepassioneerde chemici en technologen met ...
COVID-19 heeft wereldwijd voor de niet eerder geziene  gezondheidscrisis gezorgd. Aan de basis hiervan ligt de aanhoudende luchtvervuiling, veroorzaakt door stikstofoxiden (NOx) en andere schadelijke stoffen (VOS).
Met intelligente systemen voor energiemonitoring en -management valt geld te verdienen. Ze kunnen niet alleen de energiekosten verlagen, maar bieden ook zicht op verbeteringen in ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.