Online magazines

14 januari 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

de 10 best GELEZEN ARTIKELS vaN 2020
We starten 2021 met een terugblik op het voorbije jaar: ontdek hieronder de populairste artikels die we vorig jaar publiceerden. In naam van het voltallige redactieteam wens ik jullie allen een gezond, veilig, inspiratie- en succesvol 2021 toe! 
Bart Denys, Hoofdredacteur
Waterstof helpt om tegen 2050 een CO2-neutraal energie- en grondstoffensysteem te hebben. En daaraan wordt in Nederland hard gewerkt. Het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Nieuw Gas van de Topsector Energie bundelde de actuele Nederlandse waterstofprojecten in een overzicht.
In vijf Nederlandse industriële regio‘s liggen mogelijkheden voor de grootschalige industriële productie van groene waterstof via elektrolyse van water. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het door ISPT gecoördineerde project Hydrohub GigaWatt Scale Electrolyser.
Studenteam SOLID van de Technische Universiteit Eindhoven onderzoekt de mogelijkheden van ijzerpoeder als een schone en circulaire brandstof. IJzerpoeder is dankzij een hoge energiedichtheid geschikt voor toepassing in chemische processen.
In Nederland groeit het aanbod van zonne- en windenergie en daarmee het probleem dat het aanbod van duurzaam opgewekte elektriciteit wisselt met het weer. De start-up AquaBattery ontwikkelt veilige, duurzame en recyclebare batterijen die ...
De wereldvraag naar waterstofperoxide was 4 miljoen ton in 2013, 5 miljoen ton in 2017 en wordt verwacht te stijgen tot 6 miljoen ton in 2024. Bijna de helft is voor de pulp-en-papierindustrie, maar een groeiend aandeel gaat naar de productie van ...
Maak kennis met de Renault Trucks Master, een bedrijfsvoertuig ontwikkeld door professionals voor professionals. Beschikbaar in bestelwagen, chassiscabine en platformcabine, is de Master in alle uitvoeringen verkrijgbaar.
De nieuwe Daily is de perfecte partner voor professionals, met zijn sterke chassis, unieke laadvermogen en brandstofefficiëntie. Door zijn veelzijdigheid vindt u altijd een model op maat. *Nu aan ongelooflijk interessante voorwaarden.
Dow en Shell kondigen een ontwikkelingsovereenkomst aan om de technologie voor de elektrificatie van ethyleenstoomkrakers te versnellen. Ethyleenstoomkrakers leveren basisstoffen voor producten die ...
Begin juli werd de in Twente gebouwde pyrolysefabriek voor winning van olie uit houtafval getransporteerd naar Finland. Daar worden de fabrieksonderdelen weer in elkaar gezet. „Als een soort superlego”, zegt directeur Gerhard Muggen van ...
De bottleneck in de ontwikkeling van duurzame elektrische energiesystemen is al langer bekend: de opslag. De huidige lithiumcellen zijn nog altijd volumineus en zwaar, en verbruiken schaarse grondstoffen. LeydenJar Technologies heeft daar iets op gevonden.
De start-up TORWASH lijkt een uitweg te bieden uit de problematiek van de afvalslibverwerking. Maar om de schijnbaar simpele techniek toepasbaar te maken op de enorme schaal die noodzakelijk is, moeten nog wel een aantal stappen worden gezet.
TNO–EnergieTransitie besloot tot de opstart van een pilotinstallatie in Bergen op Zoom. Die installatie zet de biogrondstof lignine om in diverse aromatische verbindingen. De capaciteit van de installatie is vijf keer zo groot als die van de installatie in ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.