Online magazines

28 januari 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

opschalen van elektrolyzers
Veel bedrijven verwachten in 2021 en 2022 te beslissen over forse investeringen in de duurzame productie van waterstof. Tot nu toe werden elektrolyzers enkel kleinschalig toegepast, maar dat gaat veranderen. Alleen al in Nederland zijn er zeker twaalf consortia met plannen voor de bouw van elektrolyzers van 50 tot 250 megawatt.
Bart Denys, Hoofdredacteur
Electrolyzers kunnen duurzaam opgewerkte elektriciteit omzetten in waterstof, dat dienstdoet als energiedrager en als grondstof voor de chemie. Tot nu toe werden elektrolyzers enkel kleinschalig toegepast, maar dat gaat veranderen.
De procesindustrie is vragende partij voor een robot die autonoom kan bewegen om te reinigen en te inspecteren in besloten ruimtes. Hiertoe werd binnen het Smart Tooling-project een cleaningrobot ontwikkeld.
Blower- en compressorsystemen hebben een lange levensduur en brengen aanzienlijke investeringssommen met zich mee, dus loont het om ze voortdurend te monitoren en te verbeteren. Aerzen Digital Systems biedt digitale, cloudgebaseerde diensten op maat, met oplossingen voor ...
FrieslandCampina investeert fors in een hoogtechnologische en duurzame rPET-lijn voor zijn vestiging in Aalter. Zo wordt FrieslandCampina de eerste zuivelproducent in België die 100% recycleerbare (rPET-)flessen introduceert.
Waterstof kan een belangrijke bijdrage leveren aan een schoner klimaat. Het samenwerkingsverband H2Gateway verkende de mogelijkheden voor een grootschalige en gecentraliseerde productie van blauwe waterstof.
Innovatie in '4e industriële revolutie'-technologieën (4IR) is de afgelopen tien jaar wereldwijd aanzienlijk versneld. Dat blijkt uit een studie die het Europees Octrooibureau (EOB) onlangs publiceerde.
Ingenieursadviesbureau Sweco helpt chemiebedrijf Chemours bij het ontwerp van een nieuwe afvalzuiveringsinstallatie die de schadelijke stoffen richting de rioolwaterzuivering van Waterschap Hollandsche Delta reduceert met meer dan 99 procent.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.