Online magazines

25 februari 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

lagere uitstoot door goede isolatie
Energieverbruik is één van de prioritaire aandachtspunten van ondernemingen actief in de procesindustrie. Besparingen kunnen gerealiseerd worden door nieuwe installaties in gebruik te nemen, maar net zo goed door de bestaande installaties te optimaliseren op hun energie-efficiëntie. Zo blijkt bijvoorbeeld de isolatie van leidingen in de procesindustrie vaak laaghangend fruit. 
Bart Denys, Hoofdredacteur
 
In vergelijking met woningen, gebouwen en de klimaat- en koeltechniek, wordt het isoleren van leidingen en installaties in de procestechniek nog vaak verwaarloosd. Daardoor is het energieverbruik en de CO2-footprint van petrochemische en andere procesinstallaties ...
In het Smart Tooling-project werden inspectierobots ontwikkeld, zowel voor installaties in bedrijf als buiten werking.
The southern coastal city of Kotka is competing against Rotterdam as the location for Finnish forestry company UPM's new biorefinery. The company has stated it has begun the new plant's design planning stage, which will take at least a year.
Blower- en compressorsystemen hebben een lange levensduur en brengen aanzienlijke investeringssommen met zich mee, dus loont het om ze voortdurend te monitoren en te verbeteren. Aerzen Digital Systems biedt digitale, cloudgebaseerde diensten op maat, met oplossingen voor ...
The Circular Plastics Conference brings together regulators, influencers, industry and knowledge institute experts and initiatives on research on circularity in plastics in Europe. The aim is to share ...
De import van waterstof is voor België technisch en economisch haalbaar. Dat is de conclusie van een studie van de zogeheten waterstofimportcoalitie, een samenwerking van DEME, Engie, Exmar, Fluxys, Port of Antwerp, Port of Zeebrugge en WaterstofNet.
De Europese Commissie stelde voor het CEN een tweede opdracht op voor het ontwikkelen van normen rond algen (microalgen en zeewier) en hun producten. NEN is al uitvoerder van de eerste opdracht en start ...
Scheikundigen van de RUG ontwikkelden met collega’s van AkzoNobel een proces om biomassa om te zetten in een kwalitatieve coating. Het proces werkt met zuurstof, zichtbaar en UV-licht en combineert hernieuwbare grondstoffen met groene chemie.
Het Eindhovense studententeam RenewCO2 werkt aan een techniek die CO2 om zet in mierenzuur. Met alleen elektriciteit en water verandert het broeikasgas in een CO2 neutrale chemische stof.
Nafta electrisch kraken is de manier om de kooldioxide productie in de petrochemische industrie te verlagen. Op de Brightlands Chemelot campus in Geleen is een eerste Finse proeffabriek gebouwd.
Vooral in crisistijden is het een must dat iedereen binnen uw bedrijf zijn vakkennis blijft uitbreiden om met creatieve oplossingen te kunnen komen. Deel daarom maximaal dit GRATIS ONLINE MAGAZINE met uw collega's en wapen u met extra kennis om deze crisis te lijf te gaan.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.