Online magazines

05 maart 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

obstakels in transitie naar groene chemie
Het terugdringen van CO2 en de inzet op duurzame grondstoffen is niet louter een technologische, maar vooral een economische aangelegenheid. 17 partijen uit de chemische sector scharen zich achter 22 actiepunten met als doel de belangrijkste obstakels in de transitie naar een groene chemie weg te werken. 
Bart Denys, Hoofdredacteur

 
Zeventien partijen uit de chemische sector hebben daartoe een agenda opgesteld onder de naam ‘Groene chemie, nieuwe economie’ met 22 actiepunten.
Het scheiden van IT en OT heeft goede redenen. Er zijn manieren om de twee te koppelen op een logische en veilige manier. Daarmee wordt aan alle eisen van veiligheid, data integriteit en compliance voldaan. OPTO 22 heeft de EPIC om dit mogelijk te maken.
De Faculty of Science & Engineering (FSE) van de Uiversiteit Maastricht start in september 2021 met een nieuwe bacheloropleiding ‘Circular Engineering’.
Maar liefst 70% van de 70 geïnspecteerde producenten van lijmen, harsen en kitten en groothandels van chemische producten overtreden de regels. Dit kan betekenen dat ...
Reeds voor het zevende jaar op rij werden in België de Factories of the Awards uitgereikt. Cargill uit Izegem en Danone uit Rotselaar wonnen de award voor het eerst. Nusciene uit Drongen doorliep met succes het reassessmentprogramma en verlengt zijn titel.
Fooditive BV en Frutco AG halen een lijn voor zoetstof uit reststromen van bananen naar Europa. Die helpt klanten om met behulp van betaalbare en gezonde innovatieve technologie de uitstoot van CO2 in hun toeleveringsketen te elimineren.
Als wereldleider op het vlak van resourcemanagement neemt Veolia in België een eerste installatie in gebruik voor de biomethanisatie van organisch afval: Upgrade Bio Energy. De fabriek in de haven van Antwerpen heeft een capaciteit van ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.