Online magazines

25 maart 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

industriële opschaling van fotochemie
Fotochemie is een nichemarkt die lange tijd bleef steken op laboratoriumschaal in academische kringen. Creaflow wil daar nu met hun innovatieve HANUTM-doorstroomreactoren verandering in brengen. De gas solid vortex reactor, ontwikkeld aan de UGent, opent dan weer de deur voor een meer duurzame procesindustrie.
Bart Denys, Hoofdredacteur

 
Met de ontwikkeling van hun innovatieve fotochemische HANUTM-doorstroomreactor maakt Creaflow de productie van nieuwe moleculen op een grotere schaal mogelijk. Koen Van Aken (CEO) en Hannes Gemoets (Head of R&D) vertellen ...
Wat is er nodig voor procesintensificatie bij wervelbedreactoren? Prof. dr. ir. Geraldine Heynderickx stelde zich deze vraag begin jaren 2000. Het resultaat is vandaag drie varianten van de gas solid vortex reactor, die door de ...
Waterstof warmt op wanneer het tijdens tanken expandeert, wat leidt tot druk- en temperatuurveranderingen. Heinrichs Messtechnik ontwikkelde een massadebietmeter die ondanks druk- en temperatuurschommelingen voor een nauwkeurige ...
UT-onderzoekers laten een nieuwe manier zien om anionuitwisselingsmembranen te ontwikkelen. De stabiliteit van het membraan op basis van saloplast maakt het zeer geschikt voor gebruik in brandstofcellen. Ook repareert het materiaal zichzelf in zout water.
Over het radioactieve element einsteinium was nog weinig bekend, omdat het zo snel vervalt. Nu zijn metingen gedaan.
Drenthe College en NHL Stenden in Emmen werken aan een cursus Duurzame Kunststoftechnologie om in te spelen op de trend naar een toegenomen gebruik van biobased en gerecyclede materialen in de kunststofindustrie.
Een Deens consortium wil in een gezamenlijk project onder de naam DecomBlades duurzame en commercieel haalbare oplossingen vinden voor recyclen van turbinebladen, die tot nu toe niet te recyclen waren.
Deel dit GRATIS ONLINE MAGAZINE met uw collega's en wapen u met extra kennis voor de toekomst!
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.