Online magazines

08 april 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

van ideeën naar oplossingen
Zowel bij Artificial Intelligence (AI), Virtual Reality (VR) als Augmented Reality (AR) draait het om het verzamelen, verwerken en analyseren van véél data. Nu deze vakgebieden stilaan volwassen worden, richtte World Class Maintenance het Fieldlab VIA APPIA op. De toepassing van AI op bioproductie in het AI4B.io Lab van DSM en TU Delft is dan weer een Europese primeur. 
Bart Denys, Hoofdredacteur

 
World Class Maintenance richtte het nieuwe Fieldlab VIA APPIA op, voor onderzoek rond AI, VR en AR. Hier wordt de vertaalslag gemaakt van ideeën naar zoveel mogelijk praktische en breed toepasbare oplossingen voor onder andere de onderhoudssector.
Als de voortekenen niet bedriegen gaan Virtual Reality en Augmented Reality ook in de procesindustrie hun beloftes waarmaken. Sitech Services en Goal043 ontwikkelden een nieuw concept om virtual reality makkelijk te implementeren.
Het is de favoriete batterij voor ontwerpers van elektrische voertuigen. Een groot nadeel is dat ze snel hun efficiëntie verliezen bij plotselinge temperatuur-schommelingen. Vloeistofkoeling is een manier om de temperatuurstijgingen te beheersen.
Heinrichs Messtechnik ontwikkelde een massadebietmeter die ondanks druk- en temperatuurschommelingen voor een nauwkeurige dosering zorgt. Het apparaat is als eerste gecertificeerd volgens OIML R 139 2018 en daarmee toegelaten voor waterstoftankstations.
Cosun Beet Company nam Service & Engineering bedrijf Perdok in de arm om drie motorpompunits te laten vervangen. Tevens zijn er sensoren aangebracht voor monitoring, onderhoud en energiebesparing.
Koninklijke DSM en de TU Delft kondigden de oprichting aan van het Artificial Intelligence Lab for Biosciences (het AI4B.io Lab). Dit laboratorium past AI toe van de ontwikkeling van microbiële stammen tot grootschalige industriële ...
Het Smart Tooling-project liep van begin 2016 tot eind 2020. Het was een Vlaams-Nederlands Interreg-project, met Europese subsidies om de ontwikkeling van innovaties te ondersteunen.
De kern van een fusiereactor is enorm heet. Waterstof dat uit die kern ontsnapt moet worden afgekoeld voor het de wand bereikt, anders smelt deze. DIFFER-onderzoekers vonden hoe ze het fusieplasma extreem gecontroleerd kunnen koelen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.