Online magazines

20 april 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

kritische evaluatie van energietechnologieën
Het exponentieel opschalen van de hernieuwbare energieproductie en het efficiënt opslaan ervan zijn bepalend voor een versnelde energietransitie. Prof. dr. ir. John van der Schaaf (TU/e) pleit hierbij voor een kritische evaluatie van technologieën. 
Bart Denys, Hoofdredacteur

 
NPT-redactieraadlid prof. dr. ir. John van der Schaaf geeft zijn visie over de kritische evaluatie van technologieën in het licht van de energietranstie. "We moeten minder twijfelen, maar meer doen ..."
Met het Aerzen Digital Platform - via een internetbrowser beschikbaar op stationaire en mobiele blowers en compressoren - profiteren klanten niet alleen van kostenbesparingen door lagere energie-, onderhouds- en personeelskosten, maar ook van een hogere installatiebeschikbaarheid en een klimaatvriendelijke CO₂-balans.
Het Deense bedrijf Haldor Topsøe bouwt een fabriek voor solid oxide electrolyser cellen (SEOC) en beweert dat die een energie-efficiëntie hebben van meer dan 90 procent, wat veel meer is dan andere brandstofcellen met vloeistoffen.
In de haven van Edinburgh startte recent de bouw van een proefopstelling om een nieuwe vorm van energieopslag te testen. Het opslagsysteem is gebaseerd op het eenvoudige principe van ...
EIRES wil elektrolyzers ontwerpen die in elk huis kunnen worden geplaatst om elektriciteit op te slaan die wordt opgewekt door zonnepanelen of windturbines.
Het consortium Netherlands Enabling Watertechnology (NEW) - bestaande uit Wetsus, Rijksuniversiteit Groningen, Deltares en de NOM - krijgt € 8 miljoen van de Nederlandse rijksoverheid om kennis uit watertechnologie-onderzoek ...
FrieslandCampina communiceerde op Wereldwaterdag voor het eerst over zijn grote investeringen op vlak van waterhergebruik bij de productieprocessen. De zuivelonderneming legt uit hoe ze aan de hand van duurzame processen en technologieën ...
Als incubator voor startups in de maakindustrie  en (duurzame) kunststoffen biedt Green PAC iLab innovatieve ondernemers al acht jaar de kans om zich met de juiste hulp en ondersteuning te ontwikkelen. En met succes.
Altijd al willen weten hoe het is om met een elektrisch voertuig te rijden? Onze redacteur Ferre Beyens test het graag voor jullie uit en brengt geregeld verslag op ons Mobility Business Solutions-platform. Hij bijt alvast de spits af met de BMW iX3!
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.