Online magazines

12 mei 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

valorisatie van afvalstromen
Afvalstromen valoriseren en kringlopen sluiten is op vandaag een belangrijke pijler binnen de procesindustrie. Wetenschappelijk onderzoek en procesinnovaties zijn hierbij onontbeerlijk. In deze editie zetten we enkele inspirerende initiatieven en nieuwe processen in de kijker. 

Bart Denys, Hoofdredacteur

 
Acht onderzoeksgroepen van UGent, KU Leuven en UHasselt sloegen de handen in elkaar om het project ‘Efficient Separation of macroconstituents from biomass by combining unit operations based on insights in the structural organisation' uit te voeren.
Kunstofafval geeft milieuproblemen, maar kan ook als grondstof worden gezien. Van kunststofafval met een katalytisch proces hoogwaardige stoffen maken is nu mogelijk met een nieuw proces.
Dit is de titel van de nieuwste lezing in de populaire online seminarreeks van Dr. Hans-Joachim Jacob. Leer bij over hoe u geen problemen meer hebt met kleverige of klonterige poeders en niet meer verdikkingsmiddel hoeft te gebruiken dan nodig is in dit Engelstalige online seminar van Ystral op 27 mei.
With testing and research on an industrial scale, the National Test Centre Circular Plastics contributes to closing the plastic loop for packaging materials. It's more than just responsible waste disposal, knows NTCP director Martine Brandsma ...
Groningse en Chinese wetenschappers van het Feringa Nobel Prize Scientist Joint Research Center hebben van het natuurlijke molecuul liponzuur plastics gemaakt die onder milde condities gemakkelijk te recyclen zijn.
Het Circular Plastics Initiative heeft als doel plastics volledig circulair te maken. In haar nieuwste Integrated approach towards Recycling of Plastics project bundelen verschillende partners hun krachten om technologische oplossingen te ontwikkelen
Wetenschappers van de universiteiten van Antwerpen, Gent en Leuven zijn er in geslaagd om catechol te maken vertrekkend van een hernieuwbare grondstof. Catechol is een belangrijke basisbouwsteen in de chemie.
Start-up D-CRBN splitst schadelijke CO2-moleculen op, om er onder meer biobrandstoffen en polymeren mee te maken. Dat kan de industriële uitstoters helpen om de green deal te verwezenlijken.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.