Online magazines

23 november 2023 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
meest gelezen artikels najaar 2023
Met het einde van het jaar in zicht blikken we al even terug naar de meest gelezen artikels van de tweede helft van 2023. Elektrificatie, waterstof en enkele bijzondere oplossingen voor duurzame energieopslag blijken heel wat interesse te wekken bij uw collega's!

Bart Denys, hoofdredacteur
Met slechts een tiende van de kosten van lithiumbatterijen zijn iron-airbatterijen een kostenefficiënte, schaalbare oplossing voor meerdaagse energieopslag.
Onderzoekers van WUR gebruiken de restwarmte bij elektrolyse om zeewater te zuiveren via membraandestillatie, zonder rendementsverlies door de zuivering.
In het kader van het programma ‘NL Circulair in 2050’ wacht de procesindustrie een grootschalige transitie. Het Long Term Program van ISPT richt zich op de vraag welke technieken nodig zijn om ...
Een flow- of debietschakelaar is een sensor die de flow van vloeistof, gas of stoom bewaakt. Wanneer de flow een bepaalde vooraf ingestelde grenswaarde bereikt, wordt een schakelaar geactiveerd waarmee een actie kan worden gestart. Bijvoorbeeld het volledig afsluiten van ...
Start-up Newton Energy Solutions ontwikkelde een nieuw type boiler waarin ongeveer acht keer zoveel energie kan worden opgeslagen als in conventionele boilers en ook nog veel langer. Volgens CEO Pavol Bodiš is bij de ontwikkeling van het apparaat inspiratie opgedaan in de chemische procestechnologie.
In het Fieldlab Industrial Electrification kan de industrie kennis opdoen over de potentie van elektrificatie. Directeur Peter van Hooft vertelt over de noodzaak van het Fieldlab en schetst een aantal opmerkelijke resultaten die al zijn gerealiseerd.
Uit TU/e onderzoek bleek dat alkaline elektrolyzers met een kleine, maar meetbare kathode-gap waterstoflekken doorheen het membraan enorm kunnen verlagen, met een acceptabel prestatieverlies.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.