Online magazines

4 januari 2024 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
potentieel van koolstofafvang
Het potentieel van CO2-afvang met permanente opslag (CCS) of het gebruik van afgevangen CO2 (CCU) is groot, maar er dient nog een lange weg afgelegd om dit potentieel daadwerkelijk ook te benutten. Uitdagingen situeren zich o.a. in het ontwikkelen van efficiënte afvangtechnologieën en het vinden van geschikte toepassingen voor de afgevangen CO2

Bart Denys, hoofdredacteur

Om de klimaatcrisis het hoofd te bieden, staat de chemische industrie als essentiële speler voor enorme uitdagingen. Tom Van Gerven, NPT-redactieraadslid en hoogleraar Chemische Ingenieurstechnieken KU Leuven, roept op tot actie om in Europa samen te werken aan ...
For over a year, Aurubis, a large supplier of non-ferrous metals, has been researching with recovering lithium and other metals from used lithium-ion batteries in a pilot plant in Hamburg. The goal is to arrive at a process, which can ...
Alfa Laval en Bisviridi, een nieuw bedrijf van de BioteCH4-groep, leider in anaerobe vergisting (AD) in het Verenigd Koninkrijk, werken samen om het duurzaamheidspotentieel te vergroten van het recyclingsproces van organisch afval en voedselresten.
Air Liquide bouwt een koolstofafvanginstallatie in de Rotterdamse haven, gebruikmakend van haar zijn Cryocap™-technologie. De nieuwe unit wordt aangesloten op Porthos, een van Europa's grootste infrastructuren voor koolstofafvang en -opslag.
Deep Sky en ReCarbn hebben samengewerkt om technologie voor koolstofverwijdering in Canada in te zetten. ReCarbn levert en installeert een DAC-unit met een jaarlijkse capaciteit van 50 ton CO2.
Zeeuwse kunstmestfabriek Yara gaat als eerste bedrijf ter wereld CO2 per schip afvoeren naar het buitenland om klimaatredenen.
Ontdek de voordelen van de samenwerking tussen technische scholen en bedrijven en laat u inspireren door succesvolle cases. De eerste sprekers zijn bekend: BMW - Diagnose Car, VTI Brugge, Unilin - RTC West-Vlaanderen en Ter Groene Poorte. Aanmelden kan nu met vroegboekkorting.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.