Online magazines

03 november 2023 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
met systeeminnovatie de keten sluiten
Het Long Term Program van ISPT richt zich op de vraag welke technieken nodig zijn om de beoogde circulaire economie daadwerkelijk te realiseren. Hiervoor gaan vijf universiteiten nu samenwerken met industrieën, met innovatie als insteek. Procesinnovatie alleen blijkt niet langer voldoende; alleen door systeeminnovatie wordt het mogelijk de keten daadwerkelijk te sluiten.

Bart Denys, hoofdredacteur 

Lees nu NPT procestechnologie! Onmisbare vakinformatie over engineering, process control en research management.
In het kader van het programma ‘NL Circulair in 2050’ wacht de procesindustrie een grootschalige transitie. Wat het LTP zo uniek maakt, is het feit dat behalve de industrieën nu ook vijf universiteiten ...
In een wereld waarin oplaadbare lithium-ion-accu’s een steeds grotere rol spelen, komen helaas ook steeds vaker accubranden en -explosies voor. Sinds kort is het met een nieuwe sensortechnologie mogelijk ontbranding van deze batterijen tijdig te detecteren. Hitma toont op donderdag 16 november om 10:00 uur in een gratis webinar hoe.
R&D-medewerkers van de Antwerpse Covestro-vestiging ontwikkelden een chemisch recyclageproces voor polycarbonaat waarmee hun productiekringloop wordt gesloten.
Een ervaren technoloog kan vaak snel beoordelen welke data betrouwbaar is en welke vrijwel zeker fout, en kan ook vaak een strategie bedenken om omissies in de data te omzeilen. NPT-redactieraadslid Hans Göebel, Technical Director Process Engineering bij Fluor, ziet een groeiende rol voor AI.
BASF neemt zijn uitgebreide complex voor de productie van ethyleenoxide en derivaten (op haar Verbundsite in Antwerpen) in gebruik. De investering verhoogt de productiecapaciteit van BASF met zo’n 400 000 ton/jaar.
Bent u sterk betrokken bij het technisch en beroepsonderwijs of vertegenwoordigt u een bedrijf dat dringend nood heeft aan goede technische profielen? Dan mag u het symposium op woensdag 24 januari niet missen.
De waterschappen hebben in 2022 goede stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Zowel het energieverbruik als de klimaatvoetafdruk van waterschappen dalen en de opwek van duurzame energie stijgt.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.