Online magazines

10 november 2023 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
bouwstenen voor een groene chemie
CO2 als emissieproduct combineren met waterstof uit hernieuwbare energie om tot groene methanol te komen, als duurzame brandstof maar ook als bouwsteen voor een groene, chemische industrie. Het Power to Methanol Antwerp-project beoogt dus dubbele winst. Een team TU/e-onderzoekers vond dan weer een oplossing om alkaline elektrolyzers geschikt te maken voor flexibele energieopslag.

Bart Denys, hoofdredacteur

Met het project Power to Methanol Antwerp (PtMA) onderzoekt een cluster van zeven partners hoe ze CO₂ kunnen combineren met waterstof uit hernieuwbare energie om tot groene methanol te komen.
Uit TU/e onderzoek bleek dat alkaline elektrolyzers met een kleine, maar meetbare kathode-gap waterstoflekken doorheen het membraan enorm kunnen verlagen, met een acceptabel prestatieverlies.
Er wordt in verschillende variaties naar thermische massaflowmeters verwezen: thermische massastroommeters, calorimetrische debietmeters en thermische dispersiestroommeters. Ze verwijzen allemaal naar hetzelfde werkingsprincipe.
Om aan de stijgende vraag te kunnen blijven beantwoorden, bouwde lijmen- en kittenproducent Saba een nieuwe productiehal. Niet alleen de eigenlijke productie, maar ook het afvullen verloopt daar tegenwoordig geautomatiseerd, dankzij Bascules Robbe.
Op donderdag 23 november 2023 organiseert Hitma een gratis webinar over het meten van drukverschil in ventilatiesystemen. Specialisten Teun Mulder (dataregistratie) en Marcel van Kesteren (HVAC-Instrumentatie), geven tijdens het webinar antwoord op de vraag hoe je veelgemaakte fouten bij het meten van drukverschil voorkomt.
Vertoro kreeg recent een subsidie van €1.228.665 van het Europese Just Transition Fund. Hiermee gaat het op basis van lignineolie naast de productie van duurzame scheepsbrandstof ook andere chemische en materiaaltoepassingen maken.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.